Accesul fortei de munca in Anglia – tot inghetat!

Accesul fortei de munca in Anglia – tot inghetat!

0 179

Asa cum era de asteptat Anglia nu a schimbat mai nimic in politica dusa fata de accesul fortei de munca pe piata britanica. Astfel Marea Britanie are in continuare rezerve in privinta deschiderii pietei muncii pentru romani si bulgari. Ministerul de Interne va recomanda prelungirea restrictiilor pentru lucratorii din cele doua state – anunta publicatia „The Observer”.


Reamintim faptul ca Anglia este obligata sa-si deschida complet piata muncii pentru cele doua noi tari membre cel mai tirziu in 2012


Potrivit „The Observer” – numarul persoanelor din cele doua state care ar merge in Regat pentru a-si cauta un loc de munca, in cazul in care actualele restrictii ar fi ridicate, este estimat intre 40.000 si 300.000. Un numar mare de imigranti, care ar solicita suplimentar serviciile publice. Autoritatile locale din mai multe regiuni sustin insa ca cifrele ar putea fi mult mai mari in realitate.


In consecinta, Home Office (Ministerul britanic de interne) considera ca restrictiile impuse pe piata muncii Romaniei si Bulgariei trebuie mentinute pentru cel putin inca un an. O pozitie diferita de cea a Foreign Office (ministerul britanic de externe), care pledeaza pentru ridicarea restrictiilor. Dezacordul ilustreaza divergentele din cadrul Guvernului de la Londra asupra acestui sensibil subiect.


Ministerul de externe considera ca numarul romanilor si bulgarilor care vor veni in Marea Britanie in cazul relaxarii restrictiilor va fi mai mic, majoritatea preferind Grecia, Italia si Spania, cu care au legaturi puternice.


Pe de alta parte, se mentioneaza intr-un document al Foreign Office, mentinerea restrictiilor va incuraja munca la negru, ceea ce va insemna exploatarea imigrantilor si pierderea taxelor pe venit.


Un nou sistem de admitere a imigrantilor, bazat pe puncte, va fi introdus din aprilie 2008, iar ministerul de interne vrea ca acesta sa fie in vigoare inainte de a decide ridicarea restrictiilor pentru romani si bulgari.


?


Vlad T.


?


.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.