Academia Oamenilor de Știință din România cu buget zero

Academia Oamenilor de Știință din România cu buget zero

1 36

Că românii nu mai au de mult oameni politici care să se îngrijească de mersul științei în România este arhicunoscut. De mult tot ceea ce se produce și se petrece în România nu are în sine nimic științific. Totul se face după ureche, la plezneală, copiat de mai știm noi de pe unde. Puterea liberală a făcut totul pentru îngroparea activităților științifice românești, motivând că nu sunt necesare și oricum importăm. De unde și cea mai mare datorie externă a României de la cel de-al doilea război mondial. Laserul de la Măgurele dar și alte obiective științifice majoe nu intră în preocupările contingente ale liberalilor, precum această academie de știință înființată, culmea, de un liberal.

Presa antinațională atacă tot ceea ce este pur românesc
Mai mult, presa neomarxistă și tefelistă, interesată în anihilarea oricăror performanțe științifice naționale în favoarea multinaționaleor, a atacat cu dezinformări academia, reușind influențarea alocării bugetare zero pentru al doilea an consecutiv pentru această instituție. Nu este de mirare că oamenii de știință proeminenți aleg calea străinătății, unde sunt respectați și folosiți pentru cunoștințele lor.

Imagini pentru Academia Oamenilor de Știință din România

Regimul actual, ca și regimul comunist, ostil științei românești
,,Academia Oamenilor de Știință din România nu este o instituție „fantomatică”. A fost fondată la 29 martie 1935 ca Academia de Științe din România – din necesitatea de cuprindere a valorilor cercetării și științei românești într-un cadru academic mai larg – de marele ministru liberal al instrucțiunii publice, Doctorul Constantin Angelescu, eminent medic chirurg, fondator de școală de chirurgie, împreună cu un grup de oameni de știință români. Regimul comunist a desfiinţat Academia în 1948, odată cu celelalte academii existente, înfiinţând Academia Republicii Populare Române

Opt laureați ai premiului Nobel, conținuți de Academia de Științe
Deşi a funcţionat o perioadă relativ scurtă, ASR a căpătat un important prestigiul naţional şi internaţional, având ca membri de onoare 8 laureaţi ai premiului Nobel.
După o serie de transformări, Academia a fost reînființată sub actuala titulatură de un alt mare profesor și medic chirurg, un pionier al școlii de chirurgie cardiovasculară, Generalul prof. univ. dr. Vasile Cândea. Instituția funcționează în baza Legii Nr. 31 din 15 ianuarie 2007 în calitate de „continuator și unic legatar” al Academiei de Științe din România. Menţionăm că această lege a fost votată aproape în unanimitate de membrii Parlamentului României de atunci şi a avut avizul Academiei Române”, se arată în comunicatul Academiei de Științe.

Libiu Mateescu

COMENTARII

 1. FOARTE BINE!!!
  Și mai sunt sute, mii de astfel de structuri parazite care nenorocesc bugetul ce trebuie desființate.

  De unde dreaqu mai are „oameni de știință” Rrrumânistanul, că „învățământul” românesc scoate 44% analfabeți funcțional?

  HAI CU ÎNJUMĂTĂȚIREA SALARIILOR PUTORILOR NENOROCITE BUGETARE ȘI REDUCEREA NUMĂRULUI LOR CU 60%!
  PLUS DESFIINȚAREA TUTUROR PENSIILOR SPECIALE!!!

  Abia atunci Rrrumânistanul va putea spera la o revenire în rândul țărilor civilizate!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.