Abuzul de alcool, tratat

Abuzul de alcool, tratat

0 58

Se cunosc urmarile abuzului de alcool, urmari immediate sau in timp: actiuni violente urmate de victime si puscarie, despartiri triste cu injunghieri sufletesti si destramari de familii, boli cronice si neiertatoare. Acest obicei si aceste urmari nu sunt consemnate numai la noi, in Romania, ci in lumea intreaga.
Aceste lucruri ingrijoreaza, tot mai multi responsabili punandu-si problema reducerii fenomenului, daca nu chiar a eradicarii lui.
In acest sens cercetatorii de la Universitatea din California, SUA, au dezvoltat un tratament care reduce si controleaza dependenta de alcool. Au fost efectuate teste pe sobolani – nu spun ‘cobai’ pentru ca, pana una-alta, cobaii suntem noi, cei multi si necajiti – cu rezultate pozitive. S-a provocat cresterea productiei unei proteine din creier, procedeul avand efecte si asupra maladiei Parkinson.
Prin folosirea acestui procedeu asupra proteinei, numita factor neurotrofic derivat din celule gliale (GDNF), este inhibata dorinta organismului de a consuma alcool, in schimb alte pofte nefiind reduse:pofta de dulciuri, de bauturi nealcoolice etc.
Sa speram ca, in curand, procedeul va putea fi aplicat si la oameni, astfel eliminandu-se multe necazuri.
Personal insa cred ca, in orice domeniu, viciu sau nu, singura vointa proprie este hotaratoare si socotesc ca in aceasta directie ar trebui lucrat mai mult de specialistii in domeniu, cu toate ca orice pas pozitiv este binevenit.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.