AANPC Brașov insistă să amendeze RCS-RDS

AANPC Brașov insistă să amendeze RCS-RDS

1 260

Comisarul  șef regional și șeful Corpului de Control al ANPC, Sorin Susanu recidivează în a amenda din nou compania lui Tesari pe motivul unor neclarități ce ar fi fost menținute  în contractele de furnizare a energiei electrice ale companiei, cu prezumtiva înșelătorie adresată clienților. 
 ,,În cuprinsul contractului la art.3 «Preţul contractului», alin. 6) se menţionează că «Preţul se poate actualiza, modifica conform prevederilor art. 7 «Modificarea circumstanţelor» din Condiţiile Generale de Contractare, începând cu a 13-a lună”, iar la aliniatul (n.r. – alineatul) 8) se indică «înainte cu cel puţin 30 zile calendaristice de expirarea perioadei de valabilitate a preţului, vânzătorul va notifica cumpărătorul cu privire la noile condiţii de preţ»”, se arată în postare.

Potrivit lui Susanu, se constată astfel nu doar caracterul contradictoriu al celor două informaţii înscrise în contractul respectiv, dar şi o practică comercială înşelătoare.
De asemenea, la art. 4, „Modalitatea de facturare şi condiţii de plată” alin. 1), lit. a) se indică „pentru a 12-a lună contractuală se emite o factură care va conţine regularizarea financiară, în baza datelor de consum primite de la operatorul de distribuţie sau operatorul de reţea, precum şi regularizarea preţului”, iar la alin. 3) se menţionează «în cea de a 12-a lună contractuală, vânzătorul va include în factura de regularizare financiară şi reîncadrarea categoriei de consum de gaze naturale», fără ca beneficiarul/consumatorul să fie informat asupra categoriei de consum în care a fost sau ar putea fi încadrat şi cum influenţează categoria de consum regularizarea preţului.

Reprezentantul ANPC menţionează că reiterarea informaţiei privind modificarea preţului energiei se regăseşte şi în cuprinsul Anexei 1 la contractul în speţă, respectiv:
«perioadă valabilitate preţ – Preţul se poate actualiza/modifica, conform prevederilor contractuale, începând cu a 13-a lună». Astfel, prin modul de informare al consumatorilor şi prin omisiunile existente în ofertă/contractul de furnizare «—– ONE 24», se constată că aspectele descrise sunt susceptibile să inducă în eroare consumatorul mediu, determinându-l să ia o decizie de tranzacţionare (încheiere contract) pe care altfel nu ar fi luat-o, şi reprezintă o practică comercială înşelătoare.
Având în vedere cele menţionate, se constată că operatorul economic a încălcat prevederile art.6, alin.1, lit.d) din Legea 363/2007 şi se sancţionează conform art.15, alin.1, lit.b) coroborat cu art. 17, alin. 2, lit.c) din Legea 363/2007”, a mai scris Susanu.

Amenzile contestate în instantă
RCS-RDS și-a exercitat dreptul de a contesta amenzile în instanță, susținând că nu au încălcat în niciun caz drepturile contractuale ale consumatorilor abonați la firmă, au respectat întotdeauna prevederile legale referitor la clauzele contractuale din contractele de furnizare a energiei și urmăresc permanent actualizarea și relația constantă cu clienții printr-un proces transparent de informare a acestora.
„Aşa cum am menţionat, (…) analizează constant modul în care sunt redactate informaţiile adresate consumatorilor, pentru a oferi o înţelegere cat mai clară a ofertelor şi a condiţiilor contractuale, îmbunătăţind, în permanenţă, comunicarea cu clienţii existenţi şi potenţialii clienţi”,precizeazăRCS-RDSpentruAgerpres.

LibiuMateescu

COMENTARII

  1. Ce dovadă mai bună că USL există la Brașov decât acest prăpădit de Susanu, un șobolan fără nici-o pregătire în domeniu?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.