A venit zapada la munte

A venit zapada la munte

0 126

Partiile din masivul Postavarul din Predeal si de pe Varful Omu s-au acoperit, in noaptea de luni spre marti, de un strat subtire de zapada, iar la sfarsitul acestei saptamani va ninge abundent, potrivit meteorologilor, fiind posibil sa se poata schia.
Stratul de zapada in masivul Postavaru din Poiana Brasov masoara trei centimetri si se inregistreaza o temperatura de minus 7 grade Celsius. La Predeal stratul de zapada este de doi centimetri si sunt minus 2 grade Celsius, la Sinaia stratul de zapada are doi centimetri si sunt minus 5 grade Celsius, iar pe Varful Omu stratul de zapada masoara patru centimetri si se inregistreaza minus 7 grade Celsius.
Zapada depaseste cinci centimetri si pe crestele inalte ale Muntilor Rodnei si in Masivul Calimani, dupa ce, in ultimele zile, la munte a nins si a fost foarte frig.
Seful Serviciului Public Salvamont Bistrita-Nasaud, Marcel Berbecar, a declarat, marti, ca cel mai mult a nins la peste 1.200 de metri altitudine, unde, din cauza temperaturilor scazute, zapada s-a depus.
„Noi stim ca din 15 noiembrie vine iarna, asa ca suntem pregatiti. In fiecare an, ninge la munte la jumatatea lunii, anul acesta nefacand exceptie. Avem insa pregatite ambele refugii salvamont, atat cel din Bistriciorul (Muntii Calimani – n.r), cat si cel din Saua Curatel (Muntii Rodnei – n.r). In caz de vreme rea, colegii nostri, dar si turistii, se pot adaposti in cele doua refugii”, a declarat Marcel Berbecar.
In weekend este posibil sa se poata schia pe partiile din judetele Brasov si Prahova.
Temperaturile la sfarsit de saptamana vor avea valori minime intre minus 6 si minus 3 grade Celsius in timpul noptii, iar maximele vor fi intre 3 pana la 6 grade Celsius in timpul zilei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.