A venit gripa

A venit gripa

0 119

Era si normal, ca-i vremea ei. Nu trebuie si ea sa traiasca?
Si ca sa o poata face mai in siguranta, si-a schimbat numele si inftisarea, dar doctorii spun ca vaccinul antigripal este valabilsi pentru aceasta noua infatisare.
Vaccinele se pot cumpara de pe la farmacii, contra a vreo 20 de lei – nu bag mana in foc pentru ca nu ma intereseaza, ca stiu sa ma vaccinez singur.
Copiii, batranii si cei cu boli cronice beneficiaza de gratuitate, in cadrul cabinetelor medicilor de familie. Dar, uneori, si pe acolo se intampla sa nu mai aiba, ceva in genul camerelor pe litoral, in toiul sezonului. Depinde cum prezintiproblema.
Medicii recomanda – ce sa faca si ei? – prezentarea imediata, la primele simptome – febra, stare de slabiciune, lipsa poftei de mancare, stare generala proasta – sa se adreseze medicului de familie pentru prescrierea tratamentului adecvat si sa nu umble cu leacuri babesti.
Pot fi afectati de gripa mai ales cei cu boli cronice, in primul rand cei ce au probleme cu inima,cei cu diabet si cei cu afectiuni hepatice.
In Bucuresti si Tg. Mures s-au semnalat deja cateva cazuri de gripa, ce urmeaza sa fie confirmate de analize de laborator.
Deci mare atentie la gripa 2008!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.