A scazut volumul tranzactiilor imobiliare

A scazut volumul tranzactiilor imobiliare

0 70

Semnal de alarma sau nu, potrivit unui raport al companiei Cushman & Wakefield, volumul principalelor tranzactii imobiliare din Romania a scazut in primul trimestru cu 68%, la 119 milioane euro, in contextul in care piata europeana a proprietatilor comerciale s-a redus cu 37% in intervalul analizat, la 38,7 miliarde euro. Acest studiu se refera la transferul de proprietati din sectorul de birouri, retail, industrial si hotelier.
„Instabilitatea preturilor, lipsa disponibilitatilor de creditare si increderea mai redusa a investitorilor au condus la situatia in care piata nu mai poate fi luata prin surprindere”, se arata intr-un comunicat al biroului din Romania al Cushman & Wakefield. Potrivit studiului, cel mai atractiv sector din Romania a fost cel al birourilor, in contextul in care 56% din fonduri au fost directionate spre achizitia acestui tip de imobile. Pe locul urmator s-a aflat retailul, cu un procent de 38% din sumele investite, in timp ce hotelurile au atras 7%. In schimb, sectorul industrial nu a consemnat tranzactii majore.
„Investitorii au ramas pe primul trimestru din 2008 in asteptare, putine tranzactii importante fiind inregistrate. Pe termen scurt piata nu va inregistra schimbari substantiale, o imbunatatire a conditiilor fiind asteptata pentru partea a doua a anului. Per ansamblu, estimarile pentru intreg anul 2008 se mentin la acelasi nivel cu cel consemnat anul trecut, de aproximativ 1,8- 2 miliarde de euro”, a declarat Costel Florea, seful departamentului Piete de Capital la Cushman & Wakefield Activ Consulting.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.