A inceput a doua etapa a admiterii la liceu

A inceput a doua etapa a admiterii la liceu

0 66

Saptamana aceasta a inceput a doua etapa a admiterii computerizate in licee si scoli profesionale. Aceasta etapa este organizata pentru absolventii claselor a VIII-a care nu au participat la prima etapa sau au ramas nerepartizati. Completarea fiselor de inscriere se va face pana la 8 iulie, iar din 12 iulie incepe repartizarea computerizata.
Daca si dupa cea de a doua etapa raman elevi care n-au ocupat locuri in licee si scolile de arte si meserii, Ministerul Educatiei va organiza si a treia etapa de repartizare, in perioada 1-10 septembrie. La prima sesiune de repartizare, din 178.000 de elevi, aproape trei sferturi au ales locurile din licee si un sfert au optat pentru scolile de arte si meserii.

Locuri libere la liceele brasovene
La Brasov, ultima medie de admitere a fost 4,22, absolventul fiind repartizat la Colegiul Tehnic „Aurel Vijoli“ din Fagaras. Locuri nerepartizate la licee au ramas chiar si la liceele de renume din municipiu. De exemplu, la Colegiul National „Dr. Ioan Mesota“ mai sunt cinci locuri la clasa de real, stiinte ale naturii, bilingv germana, iar la Colegiul National „Unirea“ au ramas neocupate 17 locuri la profilul real, specializarea matematica-informatica, bilingv franceza. Au mai ramas locuri pentru cea de-a doua etapa a repartizarii computerizate la Colegiu Tehnic de Constructii si Arhitectura „Christian Kertsch“ Brasov, Colegiul National „Aprily Lajos“ (cu predare in limba maghiara), Colegiul Tehnic „Mircea Cristea“, Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu“, Grupul „Auto“, Liceul Teoretic „Johannes Honterus“ (cu predare in limba germana).

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.