A fost vandut

A fost vandut

0 75

In sfarsit, la a 13-a strigare, cu chiote de reducere la aproape jumatate din valoarea estimata initial de catre experti, cunoscuta uzina brasoveana de rulmenti a fost adjudecata de o firma din Ploiesti, Resort Tampa SRL, dar care reprezinta, se pare, niste investitori iberici.
Ciudat poate sa para faptul ca investitorii s-au prezentat si la licitatia din 18 noiembrie, dar li s-a gasit dosarul incomplet, dintr-o eroare, asa ca au fost, atunci, descalificati.
Sau nu erau inca ploile aranjate?
Ce mai poate sa para ciudat este si faptul ca firma spaniola nu apare pe internet si nici pe pagina Oficiului National al Registrului de Comert, banuit fiind faptul ca firma ar fi fost recent infiintata, expre pentru achizitionarea uzinei Rulmentul, ceva asemanator modelului de vanzare a lui Tractorul.
Cu ocazia licitatiei a fost depusa o scrisoare de garantie bancara in valoare de 4,39 milioane euro, pretul vanzarii ajungand la 35,18 milioane euro.
Noii proprietari se declara intre reluarea activitatii de profil si dezvoltarea unui proiect imobiliar, asa ca este clar; acolo nu se vor mai fabrica rulmenti, mai ales ca, fiind vorba de lichidare judiciara, cumparatorului nu i se poate impune mentinerea obiectului de activitate.
Datoriile Rulmentului se ridica la suma de 243 milioane euro. Vedeti cat s-a incasat din vanzare, scadeti si trageti concluzia.
Nu mai incape nicio indoiala ca este vorba de o facatura imbarligata, la fel cum s-au petrecut lucrurile si cu Tractorul, determinante fiind interesele imobiliare a rechinilor brasoveni. Altfel nu se poate explica inchiderea uzinei, cand aceasta avea comenzi pentru strainatate si, prin productie si vanzare, si-ar fi putut achita datoriile.
Si uite cum s-a mai dus naibii si cu buna stiinta inca o bucata din industria brasoveana.
Sunt curios daca echipa de handbal isi va pastra in nume si cuvantul „Rulmentul”!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.