A fost prelungit sezonul în play-out-ul Ligii I de fotbal

A fost prelungit sezonul în play-out-ul Ligii I de fotbal

0 36

Ședință la forul diriguitor al fotbalului românesc. Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit soarta meciului Astra – Craiova, din play-off-ul Ligii I. În cazul în care toate rezultatelela testele Covid 19 vor fi negative, meciul Astra – Craiova se va juca vineri, de la ora 19:00.

Justin Ștefan, secretarul Ligii Profesioniste de Fotbal a precizat că singura condiție este ca toți jucătorii grupării giurgiuvene să iasă negativi la următoarele două teste pe care le vor efectua.

Astăzi se vor testa atât prima echipă, cât și echipa a doua, după care se vor testa și mâine, a doua oară. În situația în care există două teste negative, e posibil să vedem meciul programat vineri seară”, a anunțat Justin Ștefan.

Pe de altă parte,Dinamo București poate răsufla liniștită, pentru că i se va permite să își joace rămânerea în Liga 1 pe teren, deși aceștia au cerut la un moment dat și „înghețarea” campionatului. Sezonul Ligii 1, grupa play-out, se va prelungi până pe 18 august, urmând ca barajul de promovare/retrogradare să se dispute în jurul datei de 21 august.

Am discutat câteva aspecte care țin de continuarea activității, situația clubului Dinamo București. Am stabilit împreună că obiectivul nostru rămâne să disputăm toate cele 268 de jocuri programate conform programului inițial și înțelegerii cu partenerii media. Asta înseamnă că pentru a putea juca toate meciurile lui Dinamo este nevoie de extinderea termenului de finalizare a play-out-ului la data de 18 august 2020 și urmând ca meciul de baraj să se joace undeva pe data de 21 august. Vom înainta această propunere către FRF”, a spus Justin Ștefan, după întâlnirea cu reprezentanții media.

„De asemenea, s-a discutat și ce se întâmplă în cazul play-out-ului în măsura în care competiția nu va mai putea continua. Spre exemplu, dacă apare un alt caz de COVID. Au fost două variante de discuții. O variantă ar fi de a continua competiția și să vedem ce se întâmplă cu meciurile care nu se mai pot disputa, ele să rămână nedisputate, să se dea o sancțiune și restul meciurilor să se dispute. A doua variantă: se întrerupe competiția și care sunt criteriile de departajare”, a mai spus Justin Ștefan.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.