A avut loc prima proba scrisa la Bacalaureat

A avut loc prima proba scrisa la Bacalaureat

0 59

Examenul de bacalaureat a continuat vineri, 27 iunie, cu prima proba scrisa a examenului, la Limba si Literatura Romana. Absolventii claselor a XII-a care au promovat probele orale din cadrul examenului de bacalaureat a avut de rezolvat la aceasta proba varianta 88 pentru subiectul 1, varianta 95 pentru subiectul 2 si varianta 1 pentru subiectul 3.
Subiectul a fost extras, intr-o sedinta publica, la sediul Ministerului Educatiei, vineri la ora 9:00, dupa care, prin intermediul postului Radio Romania Actualitati, comisiile de examen au aflat care a fost subiectul ales. Toate variantele de subiecte au fost publicate, pe 29 februarie, pe site-ul www.subiecte2008.edu.ro.
Accesul elevilor in salile de examen s-a facut pe baza actului de identitate, cu cel mult 30 de minute inainte de inceperea probei. Candidatii nu au voie sa intre la examen cu niciun fel de materiale, fie ca sunt scrise sau electronice, care i-ar putea ajuta la examen.
Dupa ce au intrat in sala, elevii nu pot parasi centrul de examen decat dupa minimum o ora si jumatate de la inceputul examenului. Timpul destinat rezolvarii subiectelor este de trei ore.
Pe 30 iunie, liceenii care au studiat in maghiara, croata, germana, italiana, sarba, slovaca, turca sau ucraineana vor sustine proba scrisa de limba si literatura materna.
Pe 1 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului, respectiv matematica, pentru elevii care termina un liceu industrial, si istorie sau geografie, respectiv istoria sau geografia Romaniei si a statelor membre UE, pentru cei care termina liceele teoretice.
Rezultatele vor fi anuntate pe 5 iulie. Eventualele contestatii se depun tot pe 5 iulie, iar rezultatele finale, care iau in calcul si contestatiile, vor fi afisate pe 9 iulie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.