A aparut biletul lui Tariceanu

A aparut biletul lui Tariceanu

0 277

Zilele trecute, intr-un acces de furie cauzat de acuzatiile privind afacerile cu RAPPS, facute pe vremea PSD si din care s-a ales intr-un timp foarte scurt cu un miliard de lei vechi, Elena Udrea a pomenit de un bilet pe care Calin Popescu Tariceanu l-a scris presedintelui “spre a interveni la Parchet” in favoarea lui Dinu Patriciu.


Tariceanu a negat ca i-a cerut asa ceva presedintelui, iar Presedintele a spus ca „ar exista ceva”, dar ca „nu stie precis” unde se afla biletul.


„ATENTIE, N-AM ZIS CA NU EXISTA!” a spus atunci Traian Basescu referitor la bilet, ceea ce arata ca biletul nu era in arhiva, era bine pus la pastrare si continutul nu era asa de grav, altfel ar fi confirmat pe loc. Cateva zile presa a tocat pe tema biletului, cerandu-i presedintelui sa il faca public. Acest lucru s-a intamplat miercuri seara, cand Presedintele a sustinut o conferinta de presa in care a prezentat biletul incriminat.


?


Biletul


Biletelul nu e roz, spre dezamagirea multora! Nu e nici portocaliu. ?E galben palid, palid la fel ca si continutul, care nu este o solicitare explicita de… INTERVENTIE. Ai putea sa crezi ca face referire la un ?document ?care ajuta desfasurarea anchetei, sau un document foarte important pentru o decizie corecta. Si in nici un caz, nu este vorba despre o incalcare a legii, ceea ce sustine si Premierul. Dar si Presedintele.


Iata ce srie pe cartonasul cu antetul premierului:


“Draga Traiane, iti trimit un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc.


Daca ai posibilitatea, sa vorbesti Parchet despre acest subiect?”


?


De ce acum?


Intrebarea care se pune in primul rand este de ce biletul a aparut acum? De ce nu acum cateva zile? Pentru ca probabil, datorita continutului, o aparitie imediat dupa dezvaluire, ar fi consumat toata munitia, fara a mai putea sonda posibila reactie a publicului, fara a fi timp pentru regizarea dezvaluirii, fara a fi timp pentru explicatii.


De ce nu a aparut biletul atunci cand a fost trimis la Cotroceni? Pentru ca, spune Traian Basescu, Romania avea la vremea aceea avea un obiectiv important, aderarea la Uniunea Europeana, obiectiv ce ar fi fost serios periclitat de bilet, „s-ar fi decredibilizat Guvernul„.


Ideea este ca Guvernul oricum a fost decredibilizat din prima luna, cand Presedintele si-a manifestat fatis nemultumirea fata de activitatea acestuia. Mai mult decat atat, aratand biletul acum si dand explicatia in cauza, Presedintele ne-a infatisat lumii ca pe o prostituata care se da fata mare pana la maritis, dupa care isi reia jobul de la trotuar. Care va sa zica ce teapa faina a luat UE de la noi!


E clar ca un astfel de bilet nu-si avea rostul intr-un stat de drept, ca orice material de interes trebuia prezentat de partea interesata in fata justitiei.


Dar cum si justitia e stramba, si relatiile la nivel politic, de tip mafiot, sunt la fel de strambe! Nu stiu ce ne mira? Pe la colturi toti vorbim de maniera in care se face politica. Si acum suntem siderati de bilet!


?


Pozitia Premierului


Imediat dupa dezvaluirea lui Basescu, Premierul a iesit si el la rampa cu acuzatii. El spune ca „a refuzat sa faca din guvern o marioneta a Presedintelui si a grupului sau de interese”.


De fapt nu el a incercat sa-l atraga pe presedinte in oligarhia petrolului, ci invers, Presedintele a incercat sa-l atraga pe premier in oligarhia pe care o conduce.??


Ca exemplu, a dat modul in care s-au atribuit lucrarile de asfaltari si lucrarile la autostrada Bucuresti-Brasov. Presedintele, spune Tariceanu, a cerut oamenilor din cercul sau de afaceri sa se asocieze pentru a indeplini conditiile de capital cerute, astfel incat sa nu mai castige licitatiile firmele straine. “Si le-a castigat firma cu restaurantul Golden Blitz”, zice premierul.


Oare de aici se trage supararea Presedintelui pe Bechtel si pe Vinci? Nu se stie.


Intrebat daca va solicita Consiliului Suprem al Magistraturii sa decida, ca si in cazul telefonului, daca se poate vorbi de vreo imixtiune in justitie, Tariceanu a spus ca nu va face nicio interventie, intrucat continutul e clar. Oare de aceea, sau pentru ca in fruntea CSM tocmai a fost ales, la sugestia fatisa a lui Basescu, in unanimitate, judecatorul Pandrea care “a instrumentat” defunctul Dosar Flota? Tot a grupuri de interes duhneste si decizia premierului de a nu cere un verdict asupra biletului. Stie ca acum, cand omul propus de Basescu a ajuns in fruntea CSM, s-ar ajuca cu focul.


Chiar! Oare de asta a intarziat Presedintele sa arate biletul??A asteptat alegerea noii Conduceri a CSM?


?


Se contureaza un Guvern „Geoana”?


Nu Traian Basescu cere demisia lui Tariceanu, spune ca nu poate el sa faca asta. I-o cer in schimba Geoana si Iliescu, cei doi subliniind insa ca si Basescu este vinovat. Oare se vor coaliza PD si PSD pentru demolarea Guvernului? Ca presedintele, chiar daca de fatada este criticat, sta pe loc. Geoana premier (deja si-a facut guvern din umbra), Iliescu Presedinte PSD? Oare de-asta s-au impacat? Oare vor fi anticipate? Vom vedea, probabil nu peste mult timp! In PSD e agitatie mare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.