Platforma maisimplu.gov.ro o rampa pentru debirocratizarea administrației publice

Platforma maisimplu.gov.ro o rampa pentru debirocratizarea administrației publice

0 463

Guvernul a lansat, miercuri, platforma online maisimplu.gov.ro, care are drept scop debirocratizarea administrației publice prin eliminarea unor documente sau tipuri de dosare.

„Astăzi lansăm platforma a ceea ce am numit noi Comisia de tăiat hârtii, platforma online care va trebui să ne ajute să identificăm acele lucruri în funcționarea administrației care să ducă la o debirocratizare în relația cu cetățenii mai ales. Această platformă online are adresa „maisimplu.gov.ro”, unde o să invităm contribuabilii, cetățenii să ne împărtășească din experiența lor în relația cu administrația și ce documente sau ce tipuri de dosare pe care trebuie să le depună la administrație li se par complicate și ar putea fi simplificate„, a anunțat prim-ministrul Dacian Cioloș, la începutul ședinței de guvern.
Prim-ministrul a enunțat, totodată, și principiile pe care se va baza simplificarea birocratică.
„În primul rând, ca o instituție să ceară o singură dată o informație de la un cetățean, după care în baza de date să o poată valorifica de câte ori e nevoie, (…) să punem la punct acest transfer electronic al datelor între instituții și să nu plimbăm cetățeanul de la un ghișeu la altul, (…) să înlocuim documentele legalizate acolo unde este posibil cu declarațiile pe proprie răspundere ca să evităm și costuri suplimentare și birocrație suplimentară și să înlăturăm chiar documentele și procedurile care nu se mai justifică și care pot fi înlocuite de proceduri digitale”, a afirmat Dacian Cioloș.
guv. ROUAutoritățile vor face pe 10 martie o evaluare a informațiilor postate pe site-ul maisimplu.gov.ro, apoi acestea vor fi transmise instituțiilor care au emis formularele ce ar putea fi eliminate în vederea debirocratizării.
Pe 10 martie va fi o primă evaluare a tuturor informațiilor încărcate în platformă (maisimplu.gov.ro — n.r.). Comitetul creat sub coordonarea MDRAP va avea rolul de a analiza fiecare dintre solicitările cetățenilor, le vom îndrepta apoi către instituția care le-a emis, solicitându-i acesteia un punct de vedere.
Acolo unde vom avea răspunsul ferm, formularul va fi eliminat de către instituție. Dacă instituția își menține poziția în raport cu respectivul formular, argumentele oferite vor fi afișate în platformă pentru ca cetățeanul să afle totuși care este motivația pentru care instituția insistă să îl păstreze”, a declarat ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Violeta Alexandru, într-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.