Legea educatiei, obligativitatea predarii istoriei si geografiei in limbile minoritatilor, eliminata?

Legea educatiei,
obligativitatea predarii istoriei si geografiei in limbile minoritatilor, eliminata?

0 184

Camera Deputatilor a adoptat, marti, tacit proiectul de lege care elimina obligativitatea predarii istoriei si geografiei in limbile minoritatilor nationale. Proiectul initiat de deputatul PDL Mircia Giurgiu prevede abrogarea alineatului 8 al articolului 46 din Legea 1/2011 privind educatia nationala, care stipuleaza ca in invatamantul primar, gimnazial si liceal cu predare in limbile minoritatilor nationale istoria si geografia Romaniei sa fie predate in aceste limbi, dupa programe scolare si manuale identice cu cele pentru clasele cu predare in limba romana, cu obligatia transcrierii si a insusirii toponimiei si a numelor proprii romanesti si in limba romana.
Initiativa a fost adoptata tacit in contextul in care termenul stabilit pentru dezbatere si vot final, 1 mai 2011, a fost depasit.
Propunerea a intrat in plenul Camerei cu raport de respingere din partea Comisiei pentru invatamant, insa nu s-a mai tinut cont de acesta in conditiile depasirii termenului pentru dezbatere. Guvernul nu a transmis Parlamentului un punct de vedere cu privire la acest act normativ.
Proiectul va intra in dezbaterea Senatului, care este for decizional in acest caz.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.