Alo Cotroceni! Se aude? Directia pe care conduceti tara nu este...

Alo Cotroceni! Se aude?
Directia pe care conduceti tara nu este cea buna!

0 201

Asistam de cativa ani la o disputa teribila intre Putere si Cetateanul roman, legata de directia spre care este nu condusa ci impinsa aceasta tara. Aproape ca nu se face sondaj de opinie care sa nu testeze opinia cetateanului legata de cat de buna sau corecta este directia pe care o are Romania. De mai multi ani, cetatenul simte ca skipperul Basescu si-a pierdut busola. Iata ca si de acesta data (doar cu o luna in urma) peste jumatate dintre romani – 69%, considera ca lucrurile merg intr-o directie gresita in tara, doar 9% considerand contrariul. Asa se prezinta situatia intr-un sondaj de opinie national realizat de Institutul Roman de Studii Sociale (IRSS) si facut public miercuri intr-o conferinta de presa. Potrivit aceluiasi sondaj, 20% dintre cei chestionati sunt de parere ca in Romania lucrurile merg intr-o directie nici buna, nici gresita. Un procent de 38% dintre romani cred ca in Romania lucrurile vor sta la fel peste un an, 36% au opinat ca mai rau, iar 17% ca acestea vor sta mai bine.

Este tot mai clar Regimul Basescu trebuie sa treaca de etapa „schimbarii saltelelor”. Nu mai tine cu roboteii, cu discursuri prezidentiale de fatada care ascund in spatele lor minciuna si furtul care accentueaza dramatic dezastrul economic spre care tindem.
Iata ca si in ceea ce priveste increderea in institutii publice, 83% dintre romani au o incredere mica sau foarte mica: in guvern 90%, 82% dintre romani avand o incredere mica sau foarte mica in presedintie.
Procentele romanilor care au incredere mica sau foarte mica in alte institutii sunt: 63% referitor la politie, 70% privind justitia, 69% legat de sindicate, 54% referitor la primarie, 60% privind mass media si 63% referitor la patronat.
Reactia romanilor este fireasca – functionarea institutiilor, conduse de catre camarila (profitori) coalitiei aflate la guvernare (PDL+UDMR+UNPR) este departe de litera si spiritul Constitutiei sau a legilor care reglementeaza activitatea. Nu-i de mirare procentul atata timp cat statul actioneaza mafiotic impotriva cetateanului, jefuind sau risipind resursele.
Nu numai institutiile statului sunt atat de prost vazute si ci oamenii (politicienii) care le conduc.
Asa cum se poate vedea din Sondaj, un procent de 74% dintre romani au o atitudine nefavorabila sau foarte nefavorabila fata de presedintele Traian Basescu, 77% fata de Elena Udrea, 76% fata de Emil Boc, 67% fata de Vasile Blaga. La persoanele de prim rang se mai adauga, tot cu perceprtie negativa: Dan Diaconescu cu 67%, Cristian Diaconescu su 66% sau generalul de patru stele Gabriel Oprea cu 63%. Nemultumirea romanilor se indreapta cu 56 de procente fata de Mugur Isarescu – guvernatorul BNR.

Cetateanul sesizeaza corect nu numai directia eronata pe care este asezata tara ci mai ales modul in care este condusa. De catre oricine care „se angajeaza” sa minta sau sa fure! Ceea ce nu-ntelegem este de ce???
Care ar fi procentele care sa-l convinga pe Traian Basescu sa ia atitudine anuntand schimbari majore de directie, oameni sau alegeri anticipate?

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.