Cas contaminat cu stafilococ la Bran

Cas contaminat cu stafilococ la Bran

0 192

Este cauza toxinfectiei alimentare care a adus in weekend 11 copii la spitalul de Boli infectioase. Micutii erau cazati la o pensiune din zona Bran-Moeciu si li s-a facut rau dupa masa de dimineata. Proprietarii s-au ales cu amenzi usturatoare si suspendarea activitatii din partea Directei Sanitar Veterinare. Si Protectia Consumatorului se pregateste sa aplice o amenda intre 20.000 si 100.000 de lei.
Ceea ce trebuia sa fie un weekend de distractie s-a terminat la spital. 54 de elevi din Bucuresti venisera intr-o tabara de 2 zile si o noapte la o pensiune din zona Bran-Moeciu. Dupa masa de dimineata 11 dintre ei au inceput sa se simta rau si au fost transportati cu ambulante la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov. Alimentele din care au consumat copiii au fost analizate in laboratorul Directiei Sanitar Veterinare. Rezultatele au relevat ca au mancasera cas contaminat cu stafilococ.
Directia Sanitar Veterinara a amendat pensiunea cu 20.000 de lei si i-a suspendat activitatea pana la intrarea in legalitate. Proprietarii pensiunii recunosc ca functionau fara autorizatie. Pensiunea risca sanctiuni usturatoare si de la Protectia Consumatorului, amenda intre 20.000 si 100.000 de lei si chiar inchiderea definitiva a unitatii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.