Scaunul vacant de Arhiepiscop de Alba-Iulia – scos la concurs!

Scaunul vacant de Arhiepiscop de Alba-Iulia – scos la concurs!

0 203

Membrii Sinodului Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului i-au desemnat, luni, prin vot secret, pe episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, PS Andrei Fagarasanul, si episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului, PS Irineu Bistriteanul, candidati la scaunul vacant de Arhiepiscop de Alba-Iulia.
Sinodul Mitropolitan s-a intrunit in sedinta speciala, la resedinta mitropolitana din Cluj-Napoca, sub presedintia mitropolitului Andrei Andreicut, pentru desemnarea candidatilor pentru scaunul vacant de Arhiepiscop de Alba-Iulia, potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES, de Biroul de Presa al Mitropoliei.
Numele celor doi ierarhi desemnati de Sinodul Mitropolitan vor fi prezentate membrilor Adunarii eparhiale a Arhiepiscopiei de Alba-Iulia, care se va intruni in sedinta de consultare cu membrii Sinodului Mitropolitan, marti, 10 mai, la resedinta mitropolitana din Cluj-Napoca.
„In cazul in care se considera necesar, Adunarea eparhiala si membrii de drept pot cere completarea listei ierarhilor candidati, cu inca un ierarh, ales din lista candidatilor eligibili, intocmita de Cancelaria Sfantului Sinod. Lista finala a candidatilor va fi inaintata Sfantului Sinod, care se va intruni in sedinta de lucru, vineri, 19 mai, la resedinta Patriarhala din Bucuresti, pentru a-l alege, prin vot secret, pe viitorul Arhiepiscop de Alba Iulia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.