Subventii pentru angajatii de peste 45 de ani

Subventii pentru angajatii de peste 45 de ani

0 197

Firmele pot beneficia de stimulente daca angajeaza persoane care se incadreaza in aceste categorii.
Reprezentantii AJOJM reamintesc angajatorilor ca pot avea anumite beneficii daca incadreaza astfel de persoane, potrivit legii 76/2002.
Astfel, angajatorii sunt stimulati in vederea incadrarii absolventilor tuturor institutiilor de invatamant. Pentru fiecare absolvent incadrat in munca pe durata nedeterminata, angajatorul este scutit, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta absolventului incadrat, si primeste lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare absolvent.
Pentru persoanele de peste 45 de ani sau someri unici sustinatori ai familiilor monoparentale, angajatorii sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta persoanelor incadrate din aceste categorii, si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data respectiva, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 2 ani.
Angajatorii care incadreaza in munca, potrivit legii, someri care in termen de trei ani de la data angajarii indeplinesc, conform legii, conditiile pentru a solicita pensia anticipata partiala sau de acordare a pensiei pentru limita de varsta, daca nu indeplinesc conditiile de a solicita pensia anticipata partiala, beneficiaza lunar, pe perioada angajarii, pana la data indeplinirii conditiilor respective, de o suma egala valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj.
In luna aprilie, rata somajului in judetul Brasov a ajuns la 4,94%, in scadere fata de cea inregistrata in luna martie, si anume, de 5,67%.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.