Victor Ponta si Bisturiul lui Jeffrey Franks

Victor Ponta si Bisturiul lui Jeffrey Franks

0 196

Presedintele PSD, Victor Ponta, considera ca nu are rost sa discute cu seful misiunii Fondului Monetar International (FMI), Jeffrey Franks, intrucat „pacientul” Romania se simte din ce in ce mai rau sub „bisturiul” acestuia. „Sa ne vedem cu dl Franks ce sa discutam? E ca si cum ma vad cu medicul care tocmai a terminat operatia si m-a anuntat ca pacientul a murit. Ce sa vorbesc cu medicul acela? Ca domnul Franks ne-a operat, ne opereaza impreuna cu domnul Boc pe post de brancardier sau asistenta. Ne-au tot operat de doi ani si tot ne este mai rau, tot ne simtim mai rau si ei tot ne spun ca e foarte bine, ca ne mai taie ceva. (…) Sincer, toate diagnosticele pe care le-a pus dl. Franks si toate prognozele – inflatie scazuta, lapte si miere care vor curge in urma operatiilor dureroase – toate s-au dovedit false. Totul e din ce in ce mai rau. Pacientul Romania se simte din ce in ce mai rau sub bisturiul domnului Franks si sub coasa domnului Boc. Are rost sa facem vizite de curtoazie?”, a spus Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures.
Acesta a afirmat ca Jeffrey Franks nu l-a invitat la discutii, insa considera ca acestea nici n-ar avea rost, intrucat delegatia FMI nu tine cont de propunerile PSD. „Parca am vorbit japoneza, n-au retinut nimic din ce am zis. Iar tot ce au zis ei s-a dovedit nerealist”, a spus el.
Victor Ponta este convins ca Romania se afla „intr-un stadiu si mai grav”, iar, in opinia sa, responsabilitatea apartine, in primul rand, guvernantilor.
„Sunt absolut convins ca in acest moment Romania nu numai ca nu si-a vindecat ranile, ci dimpotriva, poate sa intre intr-un stadiu si mai grav. Nu vreau sa dau exemple de alte esecuri ale politicii FMI. Vreau sa spun ca responsabilitatea nu este a lui Franks. Dl. Franks va pleca din Romania peste cinci zile si nu il mai intereseaza. Responsabilitatea este a celor care au avut aici posibilitatea sa ii spuna d-lui Franks „asta da, asta nu”, a aratat Victor Ponta.
Liderul PSD a subliniat ca Romania nu-si poate reveni atata timp cat Guvernul Boc face datorii de 25 de miliarde de euro, care nu se regasesc nici in infrastructura, nici in domenii sociale sau de cercetare, iar administratia e „100% politizata si 100% corupta”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.