Declaratia de Venit – pana pe 16 mai, la Brasov

Declaratia de Venit – pana pe 16 mai, la Brasov

0 196

Directia Finantelor Publice Brasov a anuntat ca 16 mai este ultima zi in care persoanele fizice pot depune declaratiile pentru veniturile realizate anul trecut.
Formularul 200 se completeaza de catre contribuabilii care obtin venituri din activitati independente (activitati comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala), din cedarea folosintei bunurilor (inchirieri), din activitati agricole, din operatiuni in valuta la termen si din transferul titlurilor de valoare (actiuni).
Tot pana in data de 16 mai, mai puteti alege cui doriti sa donati 2% din venit. Daca nu va exprimati aceasta optiune, statul va decide un merge aceasta suma din venitul dumneavoastra.
Declaratiile de venit pot fi depuse de catre contribuabili direct la sediul Administratiei Financiare Brasov din Centrul Civic, la oficiul postal, prin scrisoare recomandata sau on-line, pe site-ul institutiei.
Termenul limita de depunere a declaratiilor de venit a fost prelungit pana la data de 16 mai, deoarece termenul legal de 15 mai 2010 este intr-o zi nelucratoare.
Persoanele care depasesc termenul legal de depunere a declaratiilor risca sa fie amendate.
Declaratiile de venit pot fi depuse si pe internet. Practic, persoanele fizice pot opta pentru depunerea formularului 200 (declaratia privind veniturile realizate in anul 2008) printr-una dintre cele 3 variante: trimiterea online, prin posta (prin scrisoare cu confirmare de primire) sau direct la registratura organului fiscal competent.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.