Maia Morgenstern – o stea pe Aleea Celebritatilor

Maia Morgenstern – o stea pe Aleea Celebritatilor

0 181

Maia Morgenstern a devenit duminica, de ziua ei de nastere, prima actrita care primeste o stea pe Aleea Celebritatilor din Bucuresti. „Acest moment ma responsabilizeaza, ma onoreaza, ma emotioneaza, ma face grozav de mandra. Da, sunt mandra, sunt fericita. (…) Este un moment de mare emotie, un moment al unui bilant. Este ziua mea si poate este unul dintre cele mai frumoase daruri, cadouri, pe care viata, pe care in special publicul, colegii de breasla mi le pot oferi. (…) Acest moment va ramane in constiinta mea, in sufletul meu”, a declarat Maia Morgenstern cu acest prilej.

Artista a primit, cu ocazia zilei sale de nastere, si o mini-placuta de aur, reprezentand steaua care a fost dezvelita in Piata Timpului.

Directorul Teatrului Metropolis, George Ivascu, a remarcat ca de fiecare data cand pe Aleea Celebritatilor a fost omagiat un artist a fost o zi frumoasa, ceea ce „inseamna ca artistii au suflet bun”.

Prezent la Eveniment, directorul Directiei de Cultura din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, Emanuel Papagheorghiu, a afirmat ca primarul Sorin Oprescu isi cere scuze ca nu a putut sa participe la eveniment, dar ii transmite actritei „cele mai frumoase ganduri”.

Maia Morgenstern, nascuta pe 1 mai 1962 in Bucuresti, a studiat la Academia de Teatru si Film, urcand apoi pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamt, Teatrului Evreiesc de Stat din Bucuresti, dupa care s-a alaturat Teatrului National „Ion Luca Caragiale”. Printre rolurile sale notabile se numara Lola Lola, din „Ingerul albastru” (Der Blaue Engel), Kathleen Hogan in „Park Your Car in Harvard Yard” sau Fecioara Maria in „Patimile lui Hristos”, in regia lui Mel Gibson.

Varianta romaneasca a celebrului „Walk of Fame”, Aleea Celebritatilor a fost inaugurata in luna ianuarie, gazduind pana in prezent stelele a patru actori renumiti – Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan si Amza Pellea, a carui stea a fost decernata in memoriam.

Aleea Celebritatilor este un proiect cultural care cuprinde stelele celor mai cunoscuti actori romani, in semn de apreciere a valorilor artistice din tara noastra, proiect promovat de Teatrul Metropolis si magazinul Cocor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.