Reorganizare administrativa, Blaga in acord cu Basescu!

Reorganizare administrativa,
Blaga in acord cu Basescu!

0 211

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, considera ca este nevoie de o noua reorganizare administrativa a Romaniei. „Este absolut nevoie de o noua reorganizare administrativa a Romaniei si ea trebuie facuta, am spus-o in permanenta, de toate fortele politice, pentru ca aici intervin foarte multe orgolii care tin de un patriotism local sanatos de altfel. Am dat exemplu azi la Valcea, sunt state europene, ca de exemplu Polonia, care, dupa 1990, au facut doua reforme, se pregatesc de a treia „, a precizat Blaga, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Ramnicu Valcea.
Potrivit lui Blaga, actualele euroregiuni din tara noastra sunt prea mici pentru a accesa pe termen lung fonduri europene.
„Si Romania va trebui sa o faca, euroregiunile noastre sunt prea mici, trebuie sa aiba in jur de 3 milioane de locuitori pentru a fi eligibile pe termen lung pe fonduri europene. Un singur lucru este clar si l-am spus in urma 2 saptamani la Harghita: niciodata pe criterii etnice”, a mai spus Blaga.
Presedintele Traian Basescu a declarat duminica, la Covasna, ca in proiectul de modificare a Constitutiei, care va fi trimis Parlamentului dupa sarbatorile de Paste, a introdus ideea de regiuni, subliniind ca ele vor fi definite prin lege pe criterii sociale si economice si nicidecum pe criterii etnice.
Seful statului a mentionat ca opteaza pentru aceasta reorganizare administrativ-teritoriala din considerente de eficienta si pragmatism.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.