Pelerinajul – in topul ofertelor pentru minivacanta de Pasti

Pelerinajul – in topul ofertelor pentru minivacanta de Pasti

0 225

Plimbari cu barca pe Marea Galileii, drumetii pe Muntele Maslinilor, rugaciuni la Zidul Plangerii si miracolul Invierii trait la Ierusalim! Asa va arata vacanta de Paste pentru multi credinciosi brasoveni, care considera ca cel mai bun moment pentru un astfel de pelerinaj este sarbatoarea Pastelui. Daca pelerinajele de Pasti sunt foarte cautate, si destinatii precum Grecia, Spania si Bulgaria au trezit interesul turistilor pentru saptamana viitoare.
Agentiile de turism se intrec in oferte pentru petrecerea sarbatorile pascale. Un loc foarte cautat de romani, dar deloc ieftin, este Israelul. Ofertele puse la dispozitie de catre tur operatori includ pelerinaje la Muntele Sion, Marea Moarta, Cana Galileii, Nazaret, Ierusalim, Drumul Crucii sau Golgota – locuri sfinte care pot fi vizitate cu ocazia pelerinajului in Tara Sfanta.
Preturile sunt destul de piperate: pornesc de la 550 de euro plus taxe de persoana. Chiar si in aceste conditii, brasovenii raman mari amatori de pelerinaje religioase.
Ortodocsi fiind, brasovenii – ca si restul romanilor – au fost atrasi de ofertele pentru insulele grecesti, care incep de la 300 de euro, un sejur de sase nopti cu demipensiune. Cele mai ieftine destinatii din afara tarii raman cele din Bulgaria, unde se poate ajunge cu excursii ale caror preturi incep de la 130 de euro.
Pentru varstnici exista programe speciale, cu preturi mai reduse, iar destinatiile romanesti sunt si ele la mare cautare de Pasti.
In zona Bran Moeciu Fundata, gradul de ocupare este deja de 70%. Preturile pentru aceasta zona sunt cuprinse intr 70 si 180 de lei de persoana pe noapte, la care se adauga 50 de lei daca oferta include si masa de Pasti.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.