Chinezii investesc in fabrici la Brasov

Chinezii investesc in fabrici la Brasov

0 229

Investitiile straine din orasul nostru par sa se creasca odata cu trecerea fiecarui an, creand noi locuri de munca si oportunitati la Brasov.
Saptamana trecuta, germanii de la Preh au anuntat ca au vandut un pachet de 74,9% din actiuni societatii chineze Joison Investment Holding. „Practic, acest lucru se va vedea in finantare. Va creste capitalul social al companiei cu 40% si se va dezvolta fabrica pe care grupul o detine in China, la cererea clientilor nostri – GM, Ford, BMW – care au fabrici si in China”, a explicat Mihaela Forgaciu, directorul general al Preh Romania, citata de bzb.ro.
Aceasta a mai spus ca ultimul client important al fabricii de la Ghimbav este concernul BMW, pana acum portofoliul clientilor importanti continand nume ca Volkswagen, Audi sau. Daimler.
Fabrica de la Brasov si-a extins suprafata de productie de la 5.500 de metri patrati la 8.000 de metri patrati, numarul angajatilor crescand pana la 250.
Compania a incheiat anul trecut cu vanzari de peste 351 de milioane de euro, dar se spera ca odata cu intrarea chinezilor in actionariat, prin cresterea vanzarilor din China, sa se ajunga la o cifra de afaceri de peste 500 de milioane de euro.
Compania germana Preh produce panouri de comanda pentru sistemele de aer conditionat, elemente de control, unitati de comanda (ECU) si sisteme de senzori. Pe langa fabrica de la Ghimbav, compania mai detine unitati de productie in Germania, Portugalia, China si Mexic.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.