Ultimul refren elecoral: Totul pentru noi – totul pentru portocalii!

Ultimul refren elecoral:
Totul pentru noi – totul pentru portocalii!

0 226

Putini romani se mai indoiesc de faptul ca Emil Boc este doar un premier pentru portocalii si nimic mai mult. Nici Boc nu face vreun efort sa ascunda acest lucru. De altfel aceasta este trasatura dominanta a Regimului Basescu – “Totul pentru noi – totul pentru PDL”.
Aflat in campanie electorala panportocalie, Emil Boc ne tine tot intr-o amenintare cu discursuri pe puncte. Daca pentru conducerea Opozitiei are timp sa ne atraga atentia ce rau ne va fi cu ei, pentru proprii primari, a trecut la promisiuni care mai de care mai sunatoare. Romanul de randnu este pe nicaieri. Este ignorat de Campania dusa de ministrul sanatatii Attila Cseke sau de aberatiile introduse in Legea invatamantului (la presiunea UDMR) de care Funeriu, bagat in seama doar in numaratoarea statistica personala a premierului Emil Boc.

Un primar PDL = un proiect”!
Dupa contraperformanta de a atrage cele mai putine fonduri comunitare, Boc promite ca fiecare primar al PDL va fi sprijinit in vederea implementarii a cel putin unui proiect de infrastructura cu fonduri europene. El spune ca partidul va asigura consultanta tehnica tuturor alesilor locali in cadrul proiectului „Un primar, un proiect”.
Boc si-a manifestat convingerea ca, daca proiectul partidului va fi implementat, PDL va castiga, in 2012, alegerile locale.
„Primul nostru obiectiv este castigarea alegerilor locale. Si primarii nostri stiu ce trebuie facut pentru acest lucru. Si partidul stie ce are de facut pentru a-i ajuta pe primari. In primul rand sa ii ajutam sa implementeze proiecte europene, cu mare transparenta si cu cheltuirea corecta a banului public si in acelasi timp sa le oferim consultanta, acolo unde este nevoie, pentru a dezvolta aceste proiecte”, a precizat Emil Boc, care a adaugat ca „cea mai buna politica este si va ramane politica rezolvarii problemelor oamenilor”.
Pentru a exemplifica, in Judetul Brasov pentru reabilitarea de infrastructura in zona forestiera, s-au finantat din zecile de proiecte depuse doar …doua, unul de la PDL si unul de la UDMR.

Falimentul de pe fruntea romanului!
Emil Boc, prins in febra numararii zerourilor ce stau inaintea cifrei care il va anunta ca am iesit din recesiune sau din criza, o confuzie inca neclarificata in Palatul Victoria, este tot mai speriat de sondaje. O posibila pierdere a puterii il sperie si pe Traian Basescu. Un anunt facut pana si dintr-o zi libera petrecuta in Covasna, precum ca el isi mentine “orientarea” pentru perechea cu care a plecat in 2004. Se pare ca lauda ar face referire la Emil Boc si critica la “caporalu” Blaga, cel care i-a numarat voturile in campania pentru prezidentialele din 2009.
Revenind la Boc, acesta declara sus si tare ca Romania ar ajunge in faliment daca liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, ar prelua puterea: „Ganditi-va ce s-ar intampla daca, astazi, Romania ar fi condusa de Ponta si Antonescu. Vreau sa stiti ca cei doi ar duce Romania in faliment cu viteza cu care pilotul Ponta se rastoarna la raliu, iar iesirea din acesta situatie s-ar face cu viteza cu care lucreaza Crin Antonescu – cu programul de lucru de la 1.00 la 5.00 dupa-amiaza, …. Alianta socialista intrece orice masura in materie de populism si demagogie. Din aceasta privinta, predecesorii lui Ponta si Antonescu, ma refer aici la Geoana si Tariceanu, au fost copii mici in materie de populism si demagogie. Daca Geoana si Tariceanu, in 2008, au pus Romania pe chituci, prin demagogia si populismul de care au dat dovada, au dus Romania printr-o criza extrem de profunda„, a mai spus Emil Boc.
Oare cat mai considera “imaculatul” Boc ca sunt de vina cei care nu conduc in Regimul Basescu?

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.