Clubul Olimpic Braşov a aniversat astăzi 25 de ani de existenţă, moment marcat festiv, printr-o manifestare organizată la Cercul Militar. În cadrul evenimentului, au fost premiaţi foşti sportivi, antrenori, care, sub semnul celor cinci cercuri olimpice, au adus glorie sportului românesc.

Preşedintele Clubului Olimpic Braşov, Teodor Verdeş a declarat : „Este o bucurie pentru noi să fim astăzi aici, într-un număr atît de mare, împreună cu medaliaţi olimpici, antrenori şi o mulţime de oameni de sport. Sunt bucuros că putem acorda diplome celor care ne-au adusglorie. Din păcate, în zilele noastre sportul nu mai este cum era. Am avut patru legi ale sportului, ceea ce este o prostie. Pentru a ajunge din nou unde am fost, trebuie consolidate cluburiule şcolare în primul rînd, pentru că acolo sîntem nenorociţi. Însă, chiar şi aşa, probabil că România va mai reuşi să facă performanţă la sporturile cu tradiţie, cum ar fi scrimă, canotaj, atletism, gimnastică, însă în Braşov nu cred că vom reuşi curînd, pentru că nu avem o strategie precisă. Trebuie să stabilească Braşovul ce ramuri susţine şi ajută. Fără o strategie clară, cred că din Braşov doar handbalul fete mai poate face ceva. Handbalul e singurul care mai poate face performanţă, altceva nu văd acum…“, a spus profesorul Teodor Verdeş, preşedintele Clubului Olimpic Român, care a mai adăugat că atunci cînd a pus bazele clubului, a fost sigur că va ajunge „atît de departe“.
De-a lungul vremii, la Clubul Olimpic Braşov au aderat o mulţime de oameni de sport, printre care şi medicul Laurean Taus, Adrian Furnică, campionul european la volei, Gheorghe Ferariu, Eduard Derszi, Aristide Stavros, Andrei Demeter, Florin Tampa, Gheorghe Marcu, Aurel Voina, Romică Roşovan, Radu Frunteş, Adrian Simionescu, Viorel Raicu iar numărul acestora a crescut de la an de an.

La aniversarea de astăzi, de la Casa Armatei, Clubul Olimpic Braşov a primit o veste foarte bună din partea rectorului Ioan Vasile Abrudan, care a anunţat că „Universitatea Transilvania” Braşov oferă clubului un spaţiu pentru Muzeul Olimpic, cel care deţine piese de o valoare inestimabilă, dar care nu a avut unde să funcţioneze, după ce a fost evacuat de la Baza Olimpia

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.