Inca 10.000 de sindicalisti in strada

Inca 10.000 de sindicalisti in strada

0 235

Bugetarii nemultumiti de taierile de salarii si de disponibilizari vor iesi astazi din nou pe strazile Capitalei, intre orele 12.00 si 16.00. Noile proteste vin dupa ce saptamana trecuta mii de angajati din administratie, sanatate, educatie, dar si politisti au protestat in fata Guvernului si a Palatului Cotroceni.
Primii care vor iesi in strada vor fi cei de la BNS. Astazi sunt asteptati in Piata Victoriei 10.000 de oameni. BNS mizeaza pe o prezenta numeroasa in conditiile in care din aceast bloc sindical fac parte atat angajati din sectorul bugetar, cat si cei din sectorul privat.
„Marti, 28 septembrie, cel putin 10.000 de sindicalisti vor participa la un miting. Marsul va fi pe traseul Piata Victoriei, Guvern, Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii, Ministerul de Interne si Ministerul Sanatatii. Aceasta actiune sustine o lista de revendicari care vizeaza un program de investiitii pentru relansare economica. Domeniile sunt infrastructurii, sector energetic, agricultura, resurse umane, educatie si sanatate. O alta revendicare este salariul minim care trebuie sa creasca la 750 de lei. Nevoia de restructurare si finalizarea proiectului legii in sectorul bugetar”, a declarat Dumitru Costin , presedintele BNS.
Alaturi de bugetari, la actiunea organizata de Blocul National Sindical vor participa salariati din sectoarele private. Printre acestia vor fi si aproximativ 500 de lucratori din porturi. „Suntem nemultumiti din cauza ca au luat o decizie proasta in ce priveste varsta de pensionare, punctul de pensie, scaderea salariilor si asa mai departe. Salariile docherilor sunt de mizerie, nu s-au mai negociat de trei ani”, a afirmat un protestatar, la Realitatea TV.

Pe langa revendicarile sindicalistilor la nivel national, sindicatele portuare au si revendicari specifice. „Mergem sa protestam deoarece Guvernul a luat masuri de criza care au avut un impact negativ asupra membrilor nostri de sindicat. Noi avem revendicari specifice portului, am solicitat Guvernului sa elimine munca la negru, sa modifice legea inspectiei muncii. Vrem ca salariul minim pe economie sa fie de 750 de lei”, a declarat Petre Costel, lider sindicate portuare.
Pe 5 octombrie vor iesi in strada dascalii. Vor fi doua proteste. Pe de o parte cei de la FSLI vor protesta in fata Guvernului, unde sunt asteptati sa participe 8.000 persoane, de cealalta parte cei de la Federatia Spiru Haret vor picheta sediul Presedintiei.

Pe 7 octombrie va fi un miting de amploare la care vor participa toate confederatiile sindicale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.