Spitalele brasovene nu sunt intabulate din lipsa de bani

Spitalele brasovene nu sunt intabulate din lipsa de bani

0 253

Spitalele brasovene ar putea oferi conditii decente pacientilor pe care ii trateaza cu o singura conditie: sa primeasca investitii de peste 30 de milioane de euro! Un chilipir, nu-i asa?
Aceasta este suma cu care Consiliul Judetean ar trebui sa plateasca investitiile imediate pentru reabilitari.
Dar, pentru ca al noi lucrurile sunt intotdeauna mai complicate decat par a fi la o prima privire superficiala, achizitionarea acestei sume nu este cea mai mare problema cu care se confrunta CJ. Mai intai, trebuie solutionata problema proprietatii asupra cladirilor in care functioneaza spitalele pe care le administreaza. Asa ca ar avea nevoie, din nou, de alte sume, pentru intabularea imobilelor.
O singura intabulare ar ajunge sa conste chiar si 1% din valoarea propriu-zisa a cladirii. Singura cladire cu care CJ este intabulat la Cartea Funciara este cea a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov.
Spre exemplu, la Spitalul de Neurologie, o parte a terenului este a Consiliului Judetean, insa cealalta jumatate a fost retrocedata. Astfel, pentru a putea incepe demersurile pentru intabulare, administratia judeteana ar trebui sa cumpere partea de teren pe care nu o detine. Si la Spitalul de Oncologie exista probleme de proprietate, cladirea si terenul fiind retrocedate Bisericii Evanghelice.
CJ nu are bani nici pentru investitii nici pentru intabulari, asa ca presedintele Aristotel Cancescu anunta ca isi va continua „haiducia pentru sanatate“.
Din necesarul de peste 30 de milioane de euro, 14 milioane de euro ar fi suma cu care Consiliul Judetean ar acoperi datoria pentru investitiile facute in modernizarea Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov (SCJU), spune presedintele CJ, Aristotel Cancescu. Tot din aprecierile sale, Spitalul de Copii ar avea nevoie de aproape cinci milioane de euro pentru modernizari imediate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.