Generalii Eugen Badalan si Mihail Popescu, condamnati!

Generalii Eugen Badalan si Mihail Popescu, condamnati!

0 138

Deputatul PDL Eugen Badalan si fostul general Mihail Popescu impreuna cu alti patru fosti comandanti si sefi de structuri din cadrul Statului Major al Fortelor Terestre au fost condamnati la patru ani de inchisoare cu suspendare. Instanta a mai decis ca cei sase sa plateasca, in total, despagubiri de 4,6 milioane lei si cate 12 000 lei cheltuieli de judecata. Eugen Badalan si Mihail Popescu au fost acuzati de procurorii DNA de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata. Decizia poate fi atacata cu recurs.
Curtea Suprema a decis, miercuri 7 decembrie, sa ii condamne pe Eugen Badalan, Mihail Popescu si ceilalti patru invinuiti din dosar la 4 ani de inchisoare cu suspendare. Instanta a mai decis pentru acestia 9 ani termen de incercare si a mentinut sechestrul pe bunurile mobile si imobile pe care acestia le detin. Instanta a mai decis si ca toti cei sase inculpati din dosar trebuie sa plateasca Ministerului Apararii 4,6 milioane lei despagubiri si cate 12.000 lei despagubiri.

In 2007 procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a sase inculpati, fosti comandanti si sefi de structuri din cadrul Statului Major al Fortelor Terestre, in dosarul „Tofan”. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul in acest caz este de peste patru milioane de lei (circa 1.260.000 de euro).

 Procurorii i-au acuzat pe cei sase, printre care fostii comandantii ai Statului Major al Fortelor Terestre, generalii Mihail Popescu si Eugen Badalan, de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata.

 Rechizitoriul sustine ca cei sase inculpati si-au incalcat si depasit atributiile functionale cu ocazia negocierii, incheierii si derularii contractului de schimb incheiat intre SMFT si SC Tofan Grup prin SC Tofan Steel SRL.

 Contractul prevedea predarea de tehnica militara scoasa din functiune la schimb cu anvelope, insa inculpatii au acceptat preturile impuse de SC Tofan Steel SRL, in defavoarea unitatii militare.

 Procurorii au dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale celor sase inculpasi pana la concurenta pagubei constatate. 

Fata de alti sapte invinuiti, fosti generali si colonei la SMFT care, desi au participat material la derularea contractului, dar nu au luat decizii in ceea ce priveste negocierea, incheierea si derularea, s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala.


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.