Cum sa faci SEX inteligent

Cum sa faci SEX inteligent

0 242

Cand alegi o metoda contraceptiva trebuie sa tii cont de o multime de factori. Nu exista o metoda contraceptiva ideala. Fiecarei persoane i se potrivesc mai bine anumite metode. De aceea, cel mai bine este ca intr-o prima faza sa inventariezi metodele, sa analizezi ce optiuni ai, care sunt avantajele si dezavantajele fiecareia dintre ele.
Pe langa metodele pe care le cunoaste toata lumea, gen, foloseste prezervativul, ia anticonceptionale si altele asemenea, trebuie sa stii ca pot aparea si situatii neprevazute pentru care ar fi bine sa fii pregatit(a).
Putini dintre noi stiau faptul ca este recomandat ca inainte si dupa contactul sexual este bine sa urinezi. Daca ai o vezica urinara plina in timpul actului sexual, creste posibilitatea de a dezvolta o infectie a tractului urinar (ITU). De asemenea, urineaza la o ora sau chiar mai tarziu dupa ce faci sex pentru a elimina bacteriile care produc ITU. De asemenea, si posibilitatea aparitiei unei sarcini nedorite scade daca te duci la toaleta dupa ce ai contact sexual.
Daca prezervativul se rupe in timpul partidei de sex sau ai uitat sa-ti iei anticonceptionalul, trebuie sa actionezi rapid. Sa ai in vedere un plan B, adica „pilula de a doua zi”, care se elibereaza fara reteta pentru a evita dificultatea de a o cumpara din farmacie.
Cu cat o iei mai repede – ideal intr-un interval de 72 de ore – cu atat mai eficienta este (in proportie de 89%).
De asemenea asigura-te ca esti „in the mood”, adica ai chef de sex in momentul penetrarii, acest lucru evidentiindu-se printr-o lubrifiere corespunzatoare.
Daca nu ai o umiditate corespunzatoare la nivelul vaginului (asigurata de lubrifiantul tau natural), penisul lui poate sa-ti produca mici leziuni pe peretele vaginal, care permit patrunderea bacteriilor si, deci, infectiile.
Nu este nevoie sa ai multi parteneri sexuali ca sa dobandesti o boala sexuala, desi cu cat ai mai multi parteneri, cu atat ai mai multe sanse ca unul dintre ei sa iti transmita o boala venerica.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.