Mare deficit de PERSONAL MEDICAL la Brasov

Mare deficit de PERSONAL MEDICAL la Brasov

0 253

Criza mare de personal medical la Brasov, ca de.altfel in toate judetele tarii, din cauza distrugerii sistemului de sanatate din tara noastra.
Pe langa faptul ca medicii emigreaza in masa din tara catre tari unde chiar exista un sistem medical valid unde isi pot profesa in conditii decente meseria pentru care s-au pregatit, mai exista si bete puse in roate de Ministerul Sanatatii din Romania.
Lipsa personalului medical poate aduce sistemul in colaps La inceputul lunii septembrie, in cele sase spitale aflate in municipiul Brasov, care apartin Consiliului Judetean, exista un deficit de 777 de posturi de medici, asistente si infirmiere.
Nu mai putin de 360 de posturi ar trebui deblocate pentru Spitalul Clinic Judetean de Urgenta. Presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, a facut un apel catre conducerea Primariei Brasov de a da administratiei judetene terenurile pe care se afla amplasate cele sase spitale pe care le-a preluat de la Ministerul Sanatatii in cadrul procesului de descentralizare a sistemului medical.
Seful CJ spune ca exista posibilitatea de a fi accesate fonduri europene pentru modernizarea unitatilor medicale, precum si pentru achizitia unor aparaturi moderne, „Solicit Primariei sa renunte la terenurile de sub aceste spitale pentru a putea obtine aceste finantari europene. Ori, daca nu renunta la terenuri, sa aloce bani in buget pentru investitii serioase la aceste spitale si noi le vom ceda municipalitatii”, a spus presedintele CJ, Aristotel Cancescu.
„Din cauza reducerilor salariale in ultima luna au plecat 4 medici, 45 de asistente medicale si 29 de infirmiere. Si am informatii ca mai multe asistente medicale vor intra in concediu fara plata pentru a-si gasi alte locuri de munca. Riscam in acest fel ca atunci cand se vor debloca porturile sa nu mai vrea nimeni sa se angajeze. Oricum deja riscam sa punem in pericol actul medical”, a spus Marius Neculoiu, in presa brasoveana.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.