Clasa zero la Brasov

Clasa zero la Brasov

0 177

Prichindeii brasoveni vor merge anul viitor in clasa zero. In judetul Brasov peste 5000 de copiii nascuti in 2006 si care vor implini pana in septembrie anul viitor 6 ani vor frecventa aceasta clasa. La capitolul cadre didactice, pentru cele aproape 250 de clase pregatitoare este nevoie de 30 de dascali in plus fata de cei existenti deja.
Elevii nascuti in anul 2005 reprezinta ultima generatie admisa in invatamintul primar fara sa fi fost in clasa pregatitoare. Din anul scolar 2012-2013, aceasta devine obligatorie, potrivit Legii educatiei nationale. Asa se face ca, in urmatorul an scolar, practic vor fi doua rinduri de boboci. Pe de-o parte vor fi prescolarii nascuti in 2005, care vor termina in vara grupa pregatitoare de la gradinita si vor intra la scoala in clasa I, la 7 ani, iar pe de alta parte vor fi prescolarii nascuti in 2006, care vor merge in clasa 0 sau clasa pregatitoare la 6 ani. Pentru a exista continuitate in procesul de invatamint conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Brasov a decis ca noile clase 0 sa fie in scoli. Va exista insa un deficit de citeva zeci de cadre didactice.
Trecerea clasei pregatitoare la scoala va impune o alta modificare logistica, multi parinti manifestindu-si dorinta ca micutii sa ramina la scoala pentru masa, odihna si pregatirea lectiilor. Conducerea Inspectoratului Scolar este convinsa ca sistemul after scool va functina in 90 la suta din viitoarele clase pregatitoare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.