Verificarea spitalelor se extinde in judet

Verificarea spitalelor se extinde in judet

0 267

Printr-un ordin al Prefecturii Brasov toate unitatile spitalicesti din judet vor fi verificate in urmatoarele 10 zile in legatura cu respectarea dispozitiilor legale de aparare impotriva incendiilor. A fost deja constituita o comisie mixta formata din 4 reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si 3 ai directiei de sanatate publica. Pentru ca la Spitalul Clinic de Urgenta s-au constatat probleme in aprovizioarea cu curent electric , Prefectura se gandeste chiar sa inainteze un proiect Ministerului Economiei, care sa preia in administrare instalatia electrica.
Comisia are obligatia ca in termen de 10 zile sa intocmeasca un raport complet asupra deficientelor constatate in fiecare unitate sanitara.
Controlul efectuat marti de catre pompierii Inspectoratului Judetean de Urgenta in spitalele brasovene a rezervat comisiei o surpriza placuta. Spitalele verificate – Sectia de Psihiatrie de la Timis si Spitalul de Psihiatrie si Neurologie de pe strada Mihai Eminescu din Brasov – erau dotate corespunzator cu echipamente pentru protectia si stingerea incendiilor. Directorii unitatilor spitalicesti verificate marti nu au mai permis accesul presei la descinderi, dat fiind specificul bolilor de care sufera pacientii internati aici. Controalele precedente, incepute inca de saptamana trecuta, derulate la Maternitate, la Spitalul de Pediatrie si la Spitalul Clinic de Urgenta, au evidentiat lipsa principalelor mijloace de alertare a personalului medical in caz de incendiu si a dispozitivelor pentru stingerea focului in timp util. Comisia care face verificarile a remarcat si deficiente de personal in unitatile controlate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.