Registru funciar electronic la Brasov

Registru funciar electronic la Brasov

0 252

Cateva primarii din judet se judeca pentru limitele teritoriale ale localitatilor. Edilii au ajuns in instanta pentru ca nu s-au pus de acord pe unde trec granitele comunelor pe care le conduc. Pricinile de hotar din judet vor inceta insa dupa aparitia registrului electronic in care vor fi inscrise limitele de localitati. Reprezentantii primariilor din judet au doua luni la dispozitie pentru a pune punct litigiilor pentru terenuri revendicate simultan de mai multi primari.
Ultima delimitare recunoscuta prin lege a unitatilor administrativ terititoriale din judetul Brasov s-a facut in 1968. Judetul numara atunci 52 de unitati administrativ-teritoriale, ale caror delimitari erau facute de cursuri de ape sau de drumuri de exploatare; pentru ca acestea s-au modificat de-alungul timpului, limitele de hotar intre localitati au fluctuat si ele. In cei 32 de ani de cand s-au facut aceste delimitari, au luat nastere alte sase unitati teritorial administrative – Sambata de Sus, Sinca Noua, Dragus, Augustin, Crizbav si Holbav. Primariile unora se judeca in instanta pentru hotarele asupra carora nu au cazut de acord.
Pentru a rezolva toate aceste probleme, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Brasov va organiza intalniri zilnice intre comisiile unitatilor administrativ teritoriale imputernicite sa convina aspura acestor limite. Pana la 1 noiembrie, OCPI va inscrie toate rezultatele intr-un registru electronic

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.