Cozi si nervi la depunerea declaratiilor de venit

Cozi si nervi la depunerea declaratiilor de venit

0 249

Brasovenii care incaseaza venituri independente regreta deja ca mai au un job! Au aflat doar in urma cu cateva zile ca ar fi trebuit sa-si declare pana astazi la CAS, AJOFM si Casa de Pensii veniturile obtinute. Asa se face ca la ghisee s-au format cozi de contribuabili nervosi, prinsi in hatisul birocratic. Daca CAS-ul lucreaza dupa formularele vechi, AJOFM-ul a postat pe site noul model de declaratie. La Casa de Pensii, functionarele completeaza direct pe calculator formularele pe baza CNP-urilor.
Chiar si cele cateva zeci de brasoveni care s-au prezentat pana acum la sediile celor trei institutii pentru a-si depune declaratiile de venit dar si pentru a achita diverse taxe au facut-o cu nervi si naduf mult la adresa sistemului care i-a pus pe nepregatite pe drumuri. Oamenii se declara haituiti de diversele prevederi emanate peste noapte de decidenti, in obsesia lor de a incasa cu orice pret bani de la populatie.
Potrivit legii, romanii care obtin venituri numai din activitati independente vor fi nevoiti sa plateasca lunar 10,5% din venituri la Casa Nationala de Pensii, 0,5% din venituri la ANOFM si 0,85% la Casa Nationala de Sanatate. In caz contrar, risca amenzi intre 2.500 si 5.000 de lei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.