Examene rezidentiat in 6 centre universitare

Examene rezidentiat in 6 centre universitare

0 140

Examenul de rezidentiat s-a desfasurat duminica descentralizat in centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara, la concurs fiind inscrisi 5.025 de absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie.
Potrivit Ministerului Sanatatii, la aceasta sesiune au fost scoase la concurs 3.810 locuri si posturi ( 2.998 locuri si 812 posturi).
Dintre cele 2.998 locuri in rezidentiat scoase la concurs, 2.600 locuri sunt pentru medicina, 290 pentru medicina dentara si 108 pentru farmacie.
Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidati inscrisi sau posturile pentru care candidatii nu au obtinut punctajul minim de promovare nu vor putea fi alese de alti candidati.
Cei mai multi candidati au optat pentru a sustine concursul in centrele din Bucuresti (1.773), Cluj-Napoca (821) si Iasi (770). Restul candidatilor au optat pentru Timisoara (601), Craiova (552) si Targu Mures (508).
In premiera, subiectele de examen au realizate de fiecare universitate, dar bazate pe o tematica comuna si respectand o metodologie unica, in conformitate cu legislatia in vigoare.
Concursul s-a desfasurat sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de patru ore.
Punctajul minim de promovare este de 60% din punctajul maxim al celor 200 de intrebari pentru fiecare specialitate.
Ocuparea locurilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pe centru universitar pentru fiecare domeniu.
O prima corectura s-a facut pe loc, imediat la iesirea din sala. Contestatiile vor fi primite in 24 de ore, urmand ca raspunsul la acestea sa fie dat in 48 de ore.
Pentru rezidentiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post.

Ministrul Sanatatii, Ladislau Rittli, a declarat ca anul acesta MS va pune accent pe pregatirea medicilor in specialitatile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs sunt, in principal, pentru medicina de urgenta, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinica, specialitati unde nu exista in prezent o acoperire suficienta cu personal calificat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.