Plecari masive din spitalele brasovene

Plecari masive din spitalele brasovene

0 270

Zeci de cadre medicale parasesc spitalele brasovene! Medicii si asistentii cu experienta au acceptat deja oferte de la spitale private din Brasov sau din strainatate. Peste 15 cadre de la Spitalul Judetean se pregatesc deja sa plece pe un post mai bine platit. La Spitalul de Pediatrie s-a inchis sectia de dializa dupa ce medicul specialist a iesit la pensie. Un doctor de la Sectia de Anestezie Terapie Intensiva a plecat deja pe un post similar in Franta. Alti colegi ii vor urma in curand exemplul; multi dintre ei asteapta deschiderea Spitalului Sf. Constantin, catre care vor migra masiv.
Conditiile de lucru, dar mai ales cele salariale din spitale ii determina pe medicii si asistentii medicali sa-si de-a demisia si sa accepte un post intr-un spital privat sau din strainatate. Cu astfel de situatii se confrunta Spitalul Clinic de Urgenta Brasov si cel de Pediatrie, care tocmai l-a pierdut pe singurul medic specialist in dializa pentru copii, care s-a pensionat. La sectia de anestezie terapie intensiva, o doctorita a acceptat deja oferta unui spital din Franta.
Si Spitalul clinic de urgenta va ramane pana la sfarsitul anului fara cateva zeci de medici si asitenti, tot din aceleasi motive. Este si cazul lui Cristian Stanescu, medic la UPU, care analizeaza in prezent oferta unor spitale de stat din Suedia si Marea Britanie. Medicul brasovean crede ca sistemul medical romanesc se afla deja in colaps si nu va putea fi redresat de niciuna din masurie pe care le pregateste Ministerul Sanatatii, care analizeaza in prezent deblocarea posturilor vacante din intreg sistemul sanitar. Managerii de spitale se tem, insa, ca pana la intrarea in vigoare a reglementarilor, vor pierde sute de specialisti.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.