Ministerului Educatiei pichetat zilnic de FSLI si FEN

Ministerului Educatiei pichetat zilnic de FSLI si FEN

0 171

Membrii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) si ai Federatiei Educatiei Nationale (FEN) vor picheta zilnic, incepand din 15 noiembrie, intre orele 11.00-14.00, sediul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, se arata intr-un comunicat transmis miercuri.

Principala revendicare a reprezentantilor profesorilor este ca Guvernul Romaniei si Ministerul Educatiei sa isi revizuiasca atitudinea fata de politica salariala si sa nu inghete salariile angajatilor din sistemul public in 2012.

‘In acest moment, cadrele didactice au de primit de la statul roman 33,4% din salariu, potrivit deciziilor obtinute in instanta. La acestea se mai adauga alte 12 procente, bani nerecuperati din taierea salariilor cu 25%, aplicata in luna iunie 2010. Subliniem inca o data ca nerespectarea hotararilor judecatoresti irevocabile privind plata unor drepturi salariale reprezinta un abuz fara precedent. In acelasi timp, asistam la incalcarea drepturilor consfintite de Conventia Europeana a Drepturilor Omului’, a declarat – in comunicatul citat – Simion Hancescu, presedintele FSLI.

Membrii FSLI au participat, miercuri, la un protest spontan organizat in fata Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.