11 oferte pentru reabilitarea Caii Ferate Brasov – Simeria

11 oferte pentru reabilitarea Caii Ferate Brasov – Simeria

0 149

Dupa succesul unora si insuccesul altora privind cei aproximativ 60 de km de cale ferata de pe Valea Prahovei, mai exact, ruta Campina – Predeal, proiect care se apropie de sfarsit, CFR a scos la licitatie un alt tronson care are ca punct de plecare orasul nostru. Este vorba despre sectiunea Brasov – Simeria pentru care mai multe firme s-au inghesuit sa prinda o bucatica de contract.
CFR SA este compania nationala din subordinea Ministerului Transporturilor care gestioneaza infrastructura feroviara si al carei bilant financiar din ultimii ani a strans multe comentarii insinuatorii si rautacioase la adresa sa.
Astfel, CFR a primit nu mai putin de 11 oferte pentru modernizarea infrastructurii feroviare pe o portiune de 66,2 km a liniei de cale ferata Brasov – Simeria, intre localitatile Atel, din judetul Sibiu, si Coslariu (Alba), proiect estimat la 2,26 miliarde lei (532,3 milioane euro), fara TVA, scrie Mediafax.
Valoarea totala a lucrarilor se ridica la circa 2,3 miliarde de lei (circa 532 de milioane de euro), din care 1,2 miliarde de lei (285 milioane de euro) pentru lotul Atel-Micasasa si 1 miliard de lei (247 milioane de euro) pentru lotul Micasasa-Coslariu.
Lucrarile de constructii si instalatii vizeaza tronsoanele Atel – Micasasa (lotul I) si Micasasa – Coslariu (lotul II).
Perioada de executie pentru fiecare lot in parte va fi de minimum 36 de luni si maximum 42 de luni de la data atribuirii contractului.
Proiectele vor fi finantate in proportie de 85% din fonduri de coeziune nerambursabile de la Comisia Europeana, restul banilor venind de la bugetul de stat.
Oferte depuse pentru lotul I, Atel – Micasasa (29,6km):
1. ASTALDI SpA – SC DAFORA SA – asociere;
2. IMPREGILO SpA;
3. TERNA S.A.;
4. Impresa Pizzarotti & C. S.p.A – asociere;
5. FCC CONSTRUCCION SA – ALPINE Bau GmbH – SC AZVI SA – STRACO – asociere;
6. J&P – AVAX – ETETH S.A. – GEMMO SpA – asociere;
7. DOPRASTAV, a.s. – SC CONCEFA S.A. – asociere;
8. PORR Bau GmbH – WIEBE GmbH & Co KG – HOCHTIEF Solutions AG – asociere;
Oferte depuse pentru lotul II, Micasasa – Coslariu (36,6km):
9. SOCIEDAD ANONIMA DE OBRAS Y SERVICIOS, COPASA – ORTIZ CONSTRUCCTIONES Y PROYECTOS S.A. – CONTRATAS Y SERVICIOS FERROVIARIOS – asociere;
10. OHL/OHL ZS/CONFORT/PUENTES – asociere;
11. AKTOR – ARCADA – asociere.
CFR sustine ca in urma lucrarilor, se vor asigura viteze de 160 km/h pentru trenurile de calatori si 120 km/h pentru cele de marfa. Valoarea estimata a lucrarii este de aproape 1,1 miliarde de lei, fara TVA (257 milioane euro, fara TVA).
Potrivit CFR, proiectul cuprinde lucrari de reabilitare/ modernizare a infrastructurii feroviare, lucrari executate pe linie dubla, in conditiile asigurarii derularii circulatiei feroviare in zona lucrarilor pe intreaga perioada de executie, cuprinzand urmatoarele domenii de specialitate:
– infrastructura si suprastructura linii de cale ferata (km 299+399 – km 327+625) lungime 28,226 km (lucrari de consolidare, terenuri, protectia mediului etc)
– electrificare si energoalimentare (inclusiv reabilitarea/modernizarea unei substatii de tractiune electrica;
– telecomunicatii feroviare (exclusiv GSM-R);
– lucrari de constructii civile (reabilitare cladiri si spatii aferente instalatiilor tehnologice si publicului calator, peroane, copertine, amenajari pentru persoanele cu dizabilitati).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.