Vom avea un an al credintei

Vom avea un an al credintei

0 122

Papa Benedict XVI si-a anuntat duminica decizia de a decreta ‘un an al credintei’ incepand din 11 octombrie 2012, cand se vor implini 50 de ani de la Conciliul Vatican II (Concilium Vaticanum secundum) /1962/1965/, informeaza AFP.
Vorbind in fata a opt mii persoane angajate in “Noua evanghelizare”, in timpul unei predici in bazilica Sf.Petru, papa a confirmat aceasta initiativa, zvonuri despre care circulau de ceva vreme la Vatican, in conditiile in care societatile occidentale se departeaza cu mare viteza de valorile crestine.
‘Pentru a da un impuls reinnoirii misiunii Bisericii de a conduce oamenii din desertul in care se afla spre viata, spre dragoste pentru Cristos care ne da plinatatea vetii, vreau sa anunt ca am decis decretarea unui an al credintei’, a declarat Sfantul Parinte.
Acest an “va debuta la 11 octombrie 2012, la implinirea a 50 de ani de la Conciliul Vatican II, si se va incheia la 24 noiembrie 2013, in Solemnitatea lui Cristos, Regele Universului”, a precizat papa.
Benedict XVI a anuntat ca aceasta initiativa va fi precizata intr-o Scrisoare apostolica.
Conciliul deschis de papa Ioan XXIII a marcat deschiderea Bisericii catre lume si modernitate, cu recunoasterea libertatii religioase si respectarea altor religii. Dupa acest conciliu, Bisercia a fost framantata de multe miscari de reforma si initiative, in paralel cu o scadere a practicilor religioase. S-au accentuat de asemenea disensiunile dintre progresisti si conservatori.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.