Maidanez in Romania, caine de companie in Germania

Maidanez in Romania, caine de companie in Germania

0 149

Mancare ecologica, vila finlandeza, transport cu jeepul şi o caţeluşa rasfaţata. Sunt facilitatile de care are parte in Germania Buksi, maidanezul care hoinarea in urma cu un an pe strazile Braşovului. Un brasovean l-a salvat atunci de bataia unui betiv. Salvatorul a murit injunghiat dar tragedia s-a incheiat bine pentru Buksi, ajuns vedeta in Occident dupa ce o televiziune germana i-a difuzat povestea.
In prima zi din august 2010, braÅŸoveanul Adrian PriÅŸcu era ucis in faÅ£a blocului sau, de pe Aleea Magnoliei. Incercand sa scape un maidanez din bataia administrata de un vecin alcoolic, barbatul era lovit cu o sticla in cap ÅŸi injunghiat in inima cu un ciob. Doua luni mai tarziu, postul naÅ£ional VOX transmitea povestea eroului roman care a murit incercand sa-l salveze de la bataie pe Buksi, cainele vagabond. 1 milion de spectatori din Germania, Austria ÅŸi ElveÅ£ia urmareÅŸte „Die Buksi Story” – reportajul de pe VOX Channel. Doi dintre telesespectatorii nemÅ£i, Sylvia ÅŸi Josef, s-au hotatat sa-l adopte. AÅŸa a ajuns Buksi in curtea spaÅ£ioasa ÅŸi plina de verdeaÅ£a a celor doi experÅ£i in kinetoterapie, din Hailfingen.Nu este obiÅŸnuit cu luxul ÅŸi i se face rau cand este trasportat in SUV-ul familiei. Din cand in cand face conversaÅ£ie cu Mara, o caÅ£eluÅŸa comunitara adoptata din BraÅŸov in urma cu un an.
Josef ÅŸi Sylvia cheltuiesc cu maidanezii brasoveni cam 100 de euro lunar, la care se adauga impozitul local de 100 de euro pentru fiecare din ei ÅŸi vizitele medicale semestriale, care costa si ele cate 60 de euro.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.