Chelsea Londra a castigat Europa League

Chelsea Londra a castigat Europa League

0 206

Echipa Chelsea Londra, a reusit sa invinga cei drept la limita cu scorul de 2-1 pe Benfica Lisabona in finala de pe Amsterdam Arena, meci in care lusitanii au fost cu ocaziile, iar englezii cu golurile. Benfica a dominat dar n-a reusit sa inscrie, in timp ce Chelsea a profitat de orice sansa avuta pentru a marca. Fernando Torres a deschis scorul dupa pauza, Cardozo a egalat din penalty, iar Ivanovic a inchis tabela și a adus trofeul pentru Chelsea cu un gol marcat la ultima faza a meciului.

Dupa ce aproape o ora cei aproape 50.000 de spectatori nu au vazut nici un gol, in doar cateva minute totul s-a schimbat insa scorul era tot egal. Atacantul spaniol al englezilor, Fernando Torres a devenit erou in decurs de cateva secunde. O ratare a lui Gaitan a facut ca mingea sa ajunga la Petr Cech, acesta a repus lung cu mana pana la centrul terenului, de unde balonul a fost deviat la Torres. Atacantul englezilor a scapat singur pe contraatac, a trecut de Luisao, iar in careu l-a driblat și pe Artur pentru a inscrie apoi in poarta goala.

Nici 10 minute n-au trecut si Benfica a restabilit egalitatea pe tabela. Azpilicueta a comis hent in careu, iar arbitrul a acordat penalty pentru lusitani, Cardozo fiind cel care a transformat de la punctul cu var. Cand toata lumea se pregatea sa joace prelungiri, Chelsea a dat lovitura. Jardel a acordat prea usor corner in fata lui Ramires, din lovitura de colt de pe dreapta venind centrarea decisiva pentru Ivanovic. Acesta a aparut parca de nicaieri si a trimis cu capul in poarta peste Artur, pentru un 2-1 care duce trofeul Europa League la Londra.

Cristinel Stavaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.