Cerinţe minime de sănătate în muncă în sectorul spitalicesc şi al asistenţei...

Cerinţe minime de sănătate în muncă în sectorul spitalicesc şi al asistenţei medicale!

0 832
Guvernul a aprobat miercuri, în cadrul ÅŸedinÅ£ei săptămânale, o Hotărâre privind cerinÅ£ele minime de securitate ÅŸi sănătate în muncă pentru prevenirea rănirilor provocate de obiecte ascuÅ£ite în activităţile din sectorul spitalicesc ÅŸi cel al asistenÅ£ei medicale, a anunÅ£at, într-un comunicat, Biroul de presă al Executivului.
 
În acest fel, se doreÅŸte protejarea lucrătorilor care se confruntă cu riscul rănirii cu obiecte medicale ascuÅ£ite (inclusiv cu ace) ÅŸi de a preveni riscul rănirii ÅŸi al infecÅ£iilor provocate de obiecte medicale ascuÅ£ite.
'Rănile provocate de ace ÅŸi de alte instrumente ascuÅ£ite reprezintă unul dintre riscurile cele mai comune ÅŸi mai serioase pentru lucrătorii din sectorul asistenÅ£ei medicale din Europa ÅŸi constituie un cost ridicat pentru sistemele de sănătate ÅŸi pentru societate, în general.
 
Hotărârea adoptată de Guvern asigură o abordare integrată pentru evaluarea ÅŸi prevenirea riscurilor, formarea profesională, informarea, sensibilizarea ÅŸi monitorizarea, precum ÅŸi pentru reacÅ£ii ÅŸi procedurile de monitorizare. De asemenea, ea va contribui la realizarea mediului de lucru cel mai sigur posibil în sectorul spitalicesc ÅŸi cel al asistenÅ£ei medicale', se arată în comunicatul Guvernului. În acest sens, se are în vedere ÅŸi aplicarea de către personalul de specialitate împuternicit din cadrul Ministerului Sănătăţii a unor sancÅ£iuni eficiente, proporÅ£ionale ÅŸi cu efect de descurajare, în cazul nerespectării obligaÅ£iilor care decurg din prezenta Hotărâre.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.