Sondaj CCSB: USL se mentine la 67%!!

Sondaj CCSB: USL se mentine la 67%!!

0 250
USL ar obtine 67% din voturi daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, urmat la mare distanta de PDL cu 13%, urmat de PP-DD cu 8%, UDMR- 4% si PRM- 2%, arata un sondaj al Companiei de Cercetare Sociologica si Branding.
Daca partidele care compun Alianta USL s-ar prezenta separat la alegeri, PSD ar obtine 38%, PNL – 22% iar PC – 0%. Sondajul mai arata ca 30% dintre respondenti sunt multumiti de activitatea presedintelui Traian Basescu in cel de-al doilea mandat, cel mai ridicat nivel din ultimele 12 luni potrivit masuratorilor CCSB. De activitatea lui Victor Ponta in calitate de premier al Romaniei sunt multumiti 51%, in timp ce in 47% s-au declarat nemultumiti.
 
Romanii, de acord cu coabitarea Ponta – Basescu
59% dintre romani sunt de parere ca premierul Victor Ponta ar trebui sa colaboreze mai mult cu seful statului, in crestere cu 3% fata de luna precedenta. De asemenea, 50% dintre respondenti afirma ca in acest moment relatia dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta este una incordata, in scadere de la 56% fata de luna februarie. Si procentul romanilor care cred ca relatia dintre Ponta si Basescu este una apropiata a crescut, ajungand de la 11% in februarie la 15% in aprilie. In ceea ce priveste posibile cauze ce ar putea duce la destramarea USL, 64% dintre respondenti au indicat colaborarea cu politicieni corupti.
 
 
Romanii sunt de acord cu relatia Ponta-Basescu si cu numirea Codrutei Kovesi la DNA
In ceea ce priveste numirea procurorilor-sefi de la DNA si Parchetul General, presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au avut cel mai mult de castigat din intreaga situatie.
Astfel, 33% dintre romani au raspuns ca Victor Ponta a avut cel mai mult de castigat, iar 30% au apreciat ca principalul castigator este Traian Basescu. Comparativ, 20% au afirmat ca Victor Ponta a avut cel mai mult de pierdut, iar 21% dintre respondenti au sustinut ca Traian Basescu este cel care are cel mai mult de pierdut.
In schimb, perdantul este presedintele PNL Crin Antonescu – 28% dintre cei chestionati au apreciat ca seful Senatului are cel mai mult de pierdut si doar 7% ca are de castigat.
Sondajul CCSB mai arata ca 61% dintre respondenti au afirmat ca prin aceste propuneri, Victor Ponta a incercat sa deblocheze situatia din justitie, iar 15% au infirmat aceasta ipoteza.
In acelasi timp, 42% din respondenti au fost de acord cu afirmatia : "Traian Basescu va avea de castigat din aceste propuneri"; 33% nu au fost de acord. In acelasi timp, potrivit cercetarii CCSB, romanii au privit ca un fapt normal intelegerea politica dintre Victor Ponta si Traian Basescu privind numirea procurorilor sefi si nu ca o noua disputa politica.
Astfel, 41% dintre respondenti nu au fost de acord cu afirmatia: "In urma evenimentelor politice recente puterea lui Traian Basescu a crescut", in timp ce 36% au validat aceasta presupunere.
Potrivit cercetarii CCSB,  48% dintre romani au raspuns ca sunt total de acord sau oarecum de acord cu numirea Laurei Codruta Kovesi la DNA, in timp ce doar 27% au raspuns ca sunt total impotriva sau oarecum impotriva. Sondajul CCSB a fost realizat in perioada 5-11 aprilie pe un esantion de 1003 persoane si are o eroare de +/-3,1%.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.