Arheologii au redeschis santierul de la Biserica Neagra

Arheologii au redeschis santierul de la Biserica Neagra

0 228
Santierul arheologic de la Biserica Neagra a fost redeschis. Odata cu venirea primaverii, sapaturile pentru descarcarea arheologica a Curtii Johannes Honterus au fost reluate. Descoperirile facute anul trecut in cimitirul de langa Biserica Neagra certifica faptul ca istoria Brasovului este cu jumatate de secol mai veche fata de atestarea documentara din 1225.
Zona din jurul Bisericii Negre va fi modernizata de catre Primarie. Inainte sa inceapa insa lucrarile, aici se face descarcarea arheologica a unei zone bogata in istorie. De fapt, strazile din jurul Bisericii Negre reprezinta leaganul orasului Brasov, aspect confirmat si de sapaturile efectuate anul trecut in zona de est a Bisericii. Obiectele gasite anul trecut ii fac pe arheologi si istorici sa creada ca Brasovul a fost intemeiat la sfarsitul secolului al 12-lea, si nu in prima jumatate a secolului al 13-lea, asa cum se cunostea pana acum. Odata cu incalzirea vremii, s-au reluat sapaturile in partile de sud si vest.
Descoperirile facute anul trecut le dau speranta arheologilor ca si anul acesta vor afla lucruri noi despre istoria orasului. Dupa ce zona va fi descarcata din punct de vedere arheologic, vor incepe lucrarile de modernizare in zona, care ar putea fi incheiate chiar in acest an.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.