Exproprierile au intarziat Ocolitoarea Brasovului

Exproprierile au intarziat Ocolitoarea Brasovului

0 218
Tronsonul 3 al Ocolitoarei Brasovului ar fi trebuit finalizat ieri, dar statul nu a terminat exproprierile. Pentru ca poprietarii mai detin inca terenuri pe care va trece soseaua, constructorii apreciaza ca tronsonul va fi gata la inceputul lunii august. Lucrarea este finalizata in proportie de aproape 80%, si mai are nevoie de iluminat,  parapeti sau alte lucrari aditionale. Tot de astazi ar fi trebuit sa se aplice  penalizari de intarziere de  0,1% pe zi, dar constructorul nu crede ca masura va intra in vigoare.
Tronsonul 3 al Ocolitoarei nu este unul foarte complex, desi contine patru pasaje si un pod. In schimb, contine singurul sens giratoriu din Romania aflat sub un pod, din cate spune reprezentantul constructorului. Tronsonul are o lungime de 6,3 kilometri, leaga DN 13 Brasov – Sighisoara de DN 1 Brasov – Sibiu si ar fi trebuit sa fie gata in data de 23 aprilie 2013. Seful santierului spune ca pentru intarziere exista un singur motiv:
Constructorul precizeaza ca tronsonul este finalizat in proportie de 78-80% iar lucrarile care au mai ramas de facut sunt legate in general de iluminat, parapeti, marcaje sau alte lucrari complementare, care pot fi facute chiar si pe ploaie. In aceste conditii, lucrarea va fi gata cel tarziu la inceputul lunii august. Desi au existat speculatii in presa brasoveana, nu exista intarzieri de plata din partea autoritatilor. La fel, constructorul nu crede ca va putea fi penalizat cu 0,1% pe zi, deoarece motivul pentru care nu a finalizat lucrarea este ca nici macar nu a putut sa inceapa activitatea in portiunile care nu au fost expropriate inca, demers care este derulat de catre autoritatile statului.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.