Stomatologii – scandalizati de taierea fondurilor

Stomatologii – scandalizati de taierea fondurilor

0 231
Scandalul sistarii alocarii de fonduri pentru asigurarea asistentei stomatologice in sistemul public de asigurari de sanatate se amplifica. Colegiul Medicilor din Romania protesteaza public impotriva masurii si ii cheama alaturi pe pacientii care au cel mai mult de suferit de pe urma ei.
In urma deieziei, copiii si beneficiarii legilor speciale nu vor mai avea parte de servicii stomatologice gratuite iar varstnicii nu-si vor mai pune proteze dentare la pret redus.
Cele 90 de cabinete stomatologice din Brasov nu mai au contract cu CAS, acuza Dana Dragusin, presedinte Colegiul Medicilor Dentisti din Brasov.
Colegiul Medicilor deruleaza un program amplu de educatie sanitar-dentara in scoli, de care au beneficiat mii de copii brasoveni; taierea fondurilor face ca toate eforturile facute pana acum in sistemul de invatamant sa fie zadarnicite.
In protestul elaborat de Colegiul Medicilor Dentisti se arata faptul ca realitatea patologica stomatologica situeaza Romania pe ultimele locuri din Europa, cu o incidenta de 92% probleme dentare in randul populatiei.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.