LUMOSITY – primul program online pentru a exersa memoria

LUMOSITY – primul program online pentru a exersa memoria

0 297
Chiar dacă, aparent, sunt inocente, aceste probleme ale concentrării şi ale memoriei pot să aibă un impact major asupra vieţii profesionale, sociale şi personale.
Se întâmplă tuturor, dar chiar este ceva inevitabil?
Neurologii susţin că pot să fie făcute foarte multe lucruri pentru ca memoria să devină puternică. Creierul are nevoie de exerciţii constante, aşa cum un muşchi are nevoie de antrenament, potrivit site-ului howlifeworks.com
Respectivele exerciÅ£ii pentru creier vor îmbunătăţi funcÅ£iile cognitive. Gândirea este, în mod esenÅ£ial, un proces prin care se realizează conexiuni între neuroni, la nivelul creierului. Pentru că aceste conexiuni implică efort mental ÅŸi practică, oamenii de ÅŸtiinţă cred că inteligenÅ£a se poate extinde, în funcÅ£ie de efortul mental depus.
O companie din San Francisco a dezvoltat primul program de „antrenament pentru creier”, conceput special pentru a-i ajuta pe oameni să îÅŸi valorifice inteligenÅ£a ÅŸi să îÅŸi redobândească mintea ageră din tinereÅ£e.
Denumit „Lumosity”, programul a fost gândit de câÅ£iva experÅ£i în neurologie ÅŸi psihologie cognitivă de la Universitatea din Stanford.
„Lumosity” este mai mult decât o platformă online prin intermediul căreia îÅ£i poÅ£i exersa aptitudinile mentale. ExerciÅ£iile au fost integrate într-un program pe internet, care îi ajută pe utilizatori să îÅŸi îmbunătăţească sistematic memoria ÅŸi atenÅ£ia.
Programul Å£ine cont de progresul pe care un utilizator îl înregistrează ÅŸi îi pune acestuia la dispoziÅ£ie date despre performanÅ£ele sale. Cel mai important aspect este acela că jocurile ÅŸi testele la care utilizatorul este supus se schimbă constant.
 
Chiar funcţionează?
La prima vedere, da. În urma unor teste efectuate pe diferiÅ£i utilizatori, „Lumosity” s-a dovedit chiar eficient în îmbunătăţirea unor funcÅ£ii cognitive. Compania susÅ£ine că utilizatorii au doveit de o gândire rapidă ÅŸi clară, ÅŸi-au amintit mai repede nume, adrese, au devenit mai atenÅ£i , mai spontani ÅŸi mai implicaÅ£i în activităţile de zi cu zi, iar concentrarea la locul de muncă a crescut.
În timp ce multe dintre jocurile de pe site-ul „Lumosity” sunt gratuite, există ÅŸi posibilitate de plată, în urma căreia cei interesaÅ£i de versiunea întreagă a programului, o pot accesa. TotuÅŸi, site-ul oferă o variantă „trial” noilor utilizatori, pentru ca aceÅŸtia să înÅ£eleagă mecanismele prin care funcÅ£ionează ÅŸi să îÅŸi dorească produsul întreg.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.