Jocuri de putere – PSD dupa 2009

Jocuri de putere – PSD dupa 2009

0 250
Liviu Dragnea: In 2009, PSD a vrut sa aduca 150 de mii de oameni in Bucuresti ca sa conteste alegerile la CCR/ Sigur il vad pe Ponta la palatul Cotroceni, dar nu stiu cand
 
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a vorbit la emisiunea "Jocuri de putere" de pe Realitatea TV despre polii de putere din partidul din care face parte dar si din alianta USL. Dragnea spune ca nu este cel mai puternic om din USL sau vreun "Mazarin de Dambovita" si spune ca indiferent cat de vocali sunt unii lideri, decizia lui Ponta nu e influentata de acest lucru.
Liviu Dragnea a dezvaluit ca, dupa alegerile prezidentiale din 2009, PSD a vrut sa aduca 150 de mii de oameni in Bucuresti ca sa conteste alegerile la CCR, dar ca s-a renuntat la aceasta miscare dupa o intalnire intre  Iliescu-Nastase-Geoana-Dragnea-Hrebenciuc.
"Era o frustrare uriasa in partid. Se culcasera cu Geoana presedinte, s-au trezit cu Basescu. Foarte multi erau 'Sa aducem oameni, sa iesim in strada pentru ca am castigat!'Nu poti sa arunci tara intr-o asemenea aventura. Lucrurile puteau scapa de sub control. Era foarte periculos", a declarat liderul social-democrat.
 
Alte declaratii:
  • In PSD nu mai sunt jocuri de putere… PSD este profund schimbat, e un partid serios, care functioneaza corect, un partid in care deciziile nu se mai iau prin restaurante
  • Ponta e mai puternic presedinte la PSD decat Geoana pentru ca are niste principii foarte sanatoase.
  • Despre Mircea Geoana: Mi-am dorit sa-i fiu sef de campanie, dar el l-a vrut pe Hrebenciuc. Am avut o discutie cu el dupa pierderea alegerilor. El a generat o intalnire la Brasov de care n-am stiut… Am avut o intelegere foarte clara cu el. Sa fiu langa el. Am fost pana a pierdut alegerile. I-am spus ca nu cred ca mai poate castiga Congresul.
  • Liviu Dragnea a dezvaluit ca, dupa alegerile prezidentiale din 2009, PSD a vrut sa aduca 150 de mii de oameni in Bucuresti ca sa conteste alegerile la CCR, dar ca s-a renuntat la aceasta miscare dupa o intalnire intre  Iliescu-Nastase-Geoana-Dragnea-Hrebenciuc.
  • Era o frustrare uriasa in partid. Se culcasera cu Geoana presedinte, s-au trezit cu Basescu. Foarte multi erau 'Sa aducem oameni, sa iesim in strada pentru ca am castigat!'… Nu poti sa arunci tara intr-o asemenea aventura. Lucrurile puteau scapa de sub control. Era foarte periculos.
  • Nu eu l-am ales presedinte pe Victor Ponta ci l-a votat aproape tot partidul. Nu am facut niciun joc cu Ilie Sarbu sau Hrebenciuc atunci. Am avut si certuri cu Ponta, dar am constatat ca avem si multe idei comune. S-a dovedit o alegere foarte inspirata.
  • Dragnea spune ca Victor Ponta va ajunge presedinte al Romaniei peste mai multi ani, la fel cum il vede si pe Antonescu presedinte la urmatoarele alegeri.
  • Avem doua mari proiecte unde eu am rolul de placa turnanta: regionalizarea si descentralizarea.
  • La proiectul regionalizarii vom lucra cu experti straini.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.