Brasovenii nu s-au inghesuit sa se vaccineze antigripal

Brasovenii nu s-au inghesuit sa se vaccineze antigripal

0 250

Medicii de familie au ramas cu peste 6.000 de doze de vaccin pe stoc, din primul lot distribuit in  decembrie 2012. Desi la Brasov, numarul imbolnavirilor in aceasta perioada de trei ori mai mic decat anul trecut, specialistii se tem de valul de imbolnaviri de gripa soldate cu decese in mai multe tari din Europa si in Statele Unite.

In prima saptamana a acestui an, la medicii de familie sau in spitale n-a ajuns niciun caz de gripa. Totusi, specialistii spun ca este posibil ca Romania sa fie lovita, asemenea mai multor tari din Europa, de un val de imbolnaviri, care ar putea fi insa prevenit prin vaccinare, considera Alexandru Balescu, directorul DSP Brasov.
In Brasov au sosit in decembrie 16.000 de doze, din care s-au vaccinat aproximativ 9.800 de persoane. Restul au ramas in stocuri, la medicii de familie.
 
Cei mai expusi imbolnavirilor sunt bolnavii cronici, dar si copiii si batranii, care sunt afectati si de valurile de frig succedate de incalziri accentuate. Vaccinurile antigripale se gasesc si in farmacii, iar pretul unei doze porneste de la 27 de lei.
 
Vifor Rotar 
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.